mercimekli börek.....


Mercimekli-haşhaşlı börek.. Tarifi sevgili Cafe portakal'dan...Doğum gününde farklı , yapmadığım lezzetler de eklemek istedim. Nette dolanırken denk geldiğim tarif aklımdaydı zaten denedim-beğenildi.....

Malzemeler; 4 yufka, 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi (ben sarı haşhaş ezmesi kullandım), haşhaşı inceltmek için sıvı yağ...
İçi için; 1 su bardağı yeşil mercimek, 2 soğan, zeytinyağı, zevke göre baharatlar....

Önce mercimeği bir güzel haşlayıp kara suyu çıkana kadar yıkadım, süzdüm. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurdum ardından mercimeği ekledim. Tuz ve baharatları da ekledikten  sonra soğumaya bıraktım..
Yufkalardan birincisini tezgaha serip üzerine yağla inceltilmiş 1 kaşık haşhaş ezmesini yaydım. Üzerine ikinci yufkayı da koyduktan sonra 12 eşit parçaya bölüp iç harcını ekleyerek rulolar sardım. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi yaptım.

Sonradan eklenen küçük bir not....Yemek bloğu olmayınca minik detayları unutmuşum ben.  Böreğimi 180 derecede fırında pişirdim. Fırına vermeden önce de üzerine yumurta sarısı sürdüm.....

Yorumlar

  1. ımmmh karnım da aç zaten, enfes görünüyor, yağda mı kızardı bunlar yoksa fırında mı, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor börekler ellerinize sağlık..:)bir tanesini hemen alıyorum :))
    mercimekli börek hiç yapmadım ama sadece bir kere yedım ve bayılmıştım tadına..tarifi hemen not ediyorum..bende denemek isterim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk kez kendi yaptığımı yedim. Genelde "kıymalı börek havası var" yorumları geldi. Hoş bir lezzet kesinlikle...

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım favorimidir
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bizde de beğenildi. Artık ara ara yapılır bu börek:))

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Ben de çok severim biz sac böreği olarak yaparız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O daha da güzel olur. Hele bir de marifetli ellerde açılan bir yufkayla...

      Sil
  6. Çok lezzetli görünüyor bende denemek istiyorum. Kızartmadan önce böreklerin üzerine birşey sürülüyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meral hanım yazmayı unutmuşum. Yumurta sırısı sürdüm fırına vermeden önce....Teşekkür ederim:)))

      Sil
  7. Börekler harika görünüyor hemen yazdım tarifi deneyeceğim,ellerine sağlık....ayrıca rüzgar süsüde pek havalı olmuş,güle güle kullanın....sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder