Pembe filim nasıl olmuş ama. Ben pek bir sevdim bunu...
Dün sütlaç yaparken Ada için ne yapsam düşüncesiyle çıktı bu ortaya. Ada sütlaç yemez Deniz aşıktır... Önce bisküvi pastası yapayım dedim sonra vazgeçtim. hem aynı şey diye. Dondurucuya bakarken dah önceden koyduğum pancar suyu dikkatimi çekti. Kafamda pastamız şekillendi haliyle.
Bildiğimiz irmikli pastayı ben pancar suyuyla pembeleştirdim. Bu görüntünün tek espirisi bu. 2.5 su bardağı süt, yarım su bardağı kadardı sanırım (donuktu çünkü) pancar suyu, 6 kaşık irmik ve 5 kaşık şekeri birlikte pişirdim. O bir kenara alındı. Sonra çikolatalı puding yaptım. Fil şeklindeki slikon kalıba önce pembiş harcı döktüm. Kulakları ayrı renk olsun diye de kakaolu harcı üstüne. Biraz dolapta beklettikten sonra pastamız hazır....
Şimdi işin asıl önemli noktası geliyor. Benim sıpa oğlum Ada bu pembeliği pancarla verdiğimi duyduktan sonra yemedi pastayı. Ki doğallığa ne önem verirdi. Bu sıralar bir haller oldu çocuğa. Sebzelere düşman oldu sanki.
keşke söylemeseydin diycem ama kaçmaz ki bizim çocukların gözünden böyle şeyler :) mantıklı bir yanıt alıncaya kadar sorup dururlardı :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok şirin gözüküyor pastan...
Ada hep bu konularda çok uyumlu olmuştur. Sebzeyi yer ve sağlıksız şeyleri hiç istemez. Bu yüzden yemeyeceği aklıma bile gelmedi. Son zamanlarda bir mıymıntılığı var ama bir dönemdir diye düşünmek istiyorum...
SilÇok şeker olmuş,ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilteşekkürler:)))
Silellerine sağlık çok güzel olmuş kızım için alternatif bir tarif.hemen kaydedildi.sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim bence de sağlıklı bir tarif ayrıca...
Silona kulakları yetmiştir ben olsam bende yemem:) bana da annem içeriği en son söyler:) ilk duydum mu helede denemediğim bişiyse pek cesaretli değilimdir benim kız yer bak benden iyi
YanıtlaSilfilcik çok sevimli görüyor.. yemeyip yanında yatsak?
ama hiç pancar tadı gelmiyor. Ben daha önce keke pembelik vermek için de kullanmıştım. Bu kadar pembe olmamıştı ama o....
Silhoş ben pancarı da çok severek tüketirim.
pancarı bende çok severim hele turşuna bayılırımmm... çocukken bana da mıymıntı derlemiş "onu yemem bunu yemem"ler yüzünden:) ki hala devam:)
Silbizde çok kullanırız mıymıntıyı. Ama benim oğluşum öyle değildi. Ergenlik bunalımı beslenmesini de etkiledi:))
Silçok şeker görünüyor. son blog toplantısında Handan(pudra tozu) bu yöntemle bir tatlı yapmıştı hiç pancar tadı gelmedi gerçekten.
YanıtlaSilkeşke söylemeseydin:))
Ispanaklı kek gibi. Bunda da sebzenin tadı olmuyor, doğal renk sonuçta. Söylemekle hata yaptım kesinlikle....
SilAda yemezse ben yerim:))
YanıtlaSildimi ama. Yemezse yemesin:)))
Silbenim kardeşimde yıllarca karalahanı ıspanak sanıp yoğurtla yedi :) demek ki kandırmak da gerekiyor :)
YanıtlaSilNilgünüm, benim ufak oğluşta daha ilkokuldaydı, karlahanayı fasulyeli ıspanak diye iki tabak yedi, sonra söyledik, "ama ben karalahana yemezdim kiiiii..."dedi :))
SilHayy tutamadın mı çeneni, çilek deseydin börtlen deseydin yerdi belki:))) Afiyet olsun size ne diyeyim. EE pastaya bakıyorum da filsiz kısmını yeseydi diyorum sıpa bu tam sıpa:))
YanıtlaSiltutamadım:(((
Silsıpa işte filsiz kısmı çikolatalı puding. Laf edecek ya. Deniz hepsini yedi:))
Çocuklar her zaman şaşırtıyor insanı, hep sevdiği bir şeyi sevmez oluyor mesela ya da böyle senin gibi uğraşıp yiyeceğini düşündüğün bir şeyin tadına bile bakmıyor ben böyle durumlarda isyan bayrağını çekip söylenmeye başlıyorum sen ne yapıyorsun bu durumda?
YanıtlaSilBen de söyleniyorum. Hatta "zıkkımın kökünü yiyin" derim sıklıkla. Ben bu çoluk çocuk olayına kadar kek falan yapmazdım sevmem pek. Ama çocuk olunca bir de dışarıda bir dünya güzel tatlıyı görünce çeşitlendirmeye çalışıyor insan.
SilÇocukcağızım tatlıyla sebzeyi bağdaştıramadı herhalde :)) Ispanaklı pastanın ilk ikramında ben de biraz çekinerek yaklaşmıştım :))
YanıtlaSilıspanaklı keki severek yiyorlar ama. Hatta bir doğum günüde Ada kendisi talep etmişti "pastam ıspanaklı yeşil olsun" diye. Ben çok iğreneceğim bir şey değilse denerim
SilSüper olmuş, tebrikler:)
YanıtlaSilsaol:))
Sil