kirazlı pasta....






Bugün hava bir açıyor çokça kapatıyor. Şirinyer pazarına gitmiştim sabahtan dolaşmak için. Bir güzel de yağmura yakalandım, ıslandım. (yaklaşık 40 dakika da yürüyerek gittiğim bir pazar) Geçen arabalar üstümü çamur etti. Eve geldikten sonra da şiddetli bir başağrısı başladı. Ben de burada öylesine siteleri dolaşıyorum.

Ağzımız tatlansın diye bir pasta tarifi vereyim bu arada dedim. Geçen hafta çocuklarla hamurişi yapmıştık.Kek de yapacaktım. Sonra gene esenlerim esti hazırlamaya başladığım kek hamurunu şeker-yumurta karıştırmasından sonra ikiye ayırıp yarısını kek, yarısını revani olarak dönüştürdüm. İki küçük kap kullanırım hem de çocuklara iki tatlı çeşidi olur diye geçirdim aklımdan...(Bu arada Behzat Ç. seyrediyorum. Bir taraftan fırındakileri kontrol ediyorum, bir taraftan keki falan hazırlıyorum. Devrim'e "bunlardan iyi bir şey çıkarsa ortaya kendimi kutlayacağım" dedim)

Haşhaşlı revani bir güzel kabardı, lezzetli de oldu. Ama benim harnuplu kekim gerektiği kadar kabarmadı:(( Saklama kabında dolaba kaldırmıştım keki. Geçen gün de onu pastaya çevirdim işte. Kare borcamın içine harnuplu kekimi ikiye ayırarak yerleştirdim. Arasına çikolatalı puding hazırladım ve kivi. İkinci kat keki koyduktan sonra da yine puding ve bu kez çekirdeklerini çıkardığım kirazları dizdim. Az bir kekim daha kaldı elimde onu da öveleyerek fotoğrafta görüldüğü gibi üstüne serpiştirdim. Benimkiler bayılarak yediler pastalarını:)))

Yani napıyormuşuz kabarmayan ama güzel pişen kekimize bir şans daha veriyormuşuz....

Yorumlar

  1. Hımmm ne güzel görünüyor:)) Fikrine ve ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Ben kirazı ilk kez pastada kullandım. Ve evet güzel oldu....

      Sil
  3. önemli olan elimizdekini en güzel şekilde değerlendirmek .siz bunu çok güzel yapmışsınız.afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzu. Öyle tabiki eldekini değerlendirmek gerekli. Hoş benimkiler kek delisidir piştikten sonra öyle de yerlerdi ama ben daha güzelleşsin istedim...

      Sil
  4. ben bu pastayı yirim yirimm :)

    YanıtlaSil
  5. GÜZEL FİKİR ELERİNE SAĞLIK BENDE BU KEKLERİ TFUFA ÇEVİRİYORUM:=

    YanıtlaSil

Yorum Gönder