siyah-beyaz


Bugün böyle bakıyorum dünyaya-internete....Dün gece nete gireyim dedim bir baktım ekranım siyah-beyaz. Kurcaladım düzeltemedim. Devrim'den yardım istedim. Önce baktı ekran renkli bozulmamış dedi. Sonra kullandığım programı güncelledi. Yine düzelmedi.
Ada epey bir zaman önce ekranın üstündeki düğmeleri fazla aç kapa yapıp içine göçertmişti. Bende sorun olmasın diye fişten takıp çıkartıyordum. Ama nasıl olduysa benim düğmeler tammen gitmiş. Renk ayarı yapılamıyor. Sorun büyük ihtimalle oradan. İşin komik tarafın dün gün içinde rengarenk olan ekranım geceye niye kararttı yüzünü.

Eski siyah-beyaz tv günlerine döndüm anlayacağınız. Devrim laptopu kullan bugünlük dedi ama "q" klavye olduğu için çok mecbur değilsem onunla takılmıyorum. Bugün gelince çocuklara göstereyim diyorum. "bakın biz eskiden böyle izlerdik televizyonu." Bakalım ne tepki verecekler.

Yorumlar

  1. Tez zamanda düzeltirsin inşallah, geçmiş olsun..
    Zorunlu nostalji olmuş senin durum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu Selma, bakalım ne zaman düzelecek..

      Sil
  2. aa evetttt eskiden öyleydi.. bence göster şimdiki teknolojinin kıymetini anlarlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz direk "çok çirkin" dedi. Çiçekleri gösterip bunların renkleri güzel ama diyor.

      Sil
  3. Geçmiş olsun canım, Denetim Masası, Ekran özellikleri renkleri bir kurcala istersen bazen açıp kapayınca kendi kendine de düzeliyor, bir de elektirk süpürgesi tut tuş aralarına tecrube ile sabit :)) Ayy nostalji yaşamışsın, ben çalıştığım yıllarda bizim bilgisayarlar siyah beyazdı program yazılımından ötürü sonra yazılar yeşerdi pek sevindiydik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule ekranın kendi üstündeki düğmelerdenmiş. Onlarda içe göçük. Bir şekilde açıp bakacağım dedi Devrim. Bekliyorum. Olmadı eski ekranlardan bir tane takacak bana. lcd ekranımı da seviyordum ya neyse artık...

      Sil
  4. AY ASLINDA NOSTALJI GIBI OLUYOR AMA UZUN SURERSE SIKAR...O YUZDE UMARIM YAKIN ZAMANDA DUZELIR....

    YanıtlaSil
  5. Evet yapılanları böyle renksiz görmek çok sıkıcı. Ama laptopu da pek sevmiyorum. Alışmışım "f" klavyeye. "q" zor geliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder