Konuşan yanar

Abdülmelik sadece lise öğrencisi. 3. sınıfa gidiyor ama o daha çocuk bir öğrenci. Ve tek derdi okul kantinindeki fahiş fiyatlar. Karnını doyuramamaktan, kantine para yetirememekten yakındığı için okuldan atılan bir öğrenci. Suçu ne. "karnımı doyuramıyorum" demik. Bunu basına söylemek. Peki kime söylesin. Bunu anlayacak bir okul müdürü, bir hükümet mi varki çocuk gitsin onlarla konuşsun.

17 öğrenci yapmış boykotu. Biri okuldan atılmış. Hayatı karartılacak çocuğun. Konuştuğu için. Bu ülke artık tam anlamıyla "konuşan yanar" dönemine girmiş bulunuyor.

Geçmişte, çalıştığım gazetede sorunlar vardı. Paralarımızı alamıyorduk. Çocuk okutanı, ev geçindireni vardı. Ben bekardım ama bir hayatım vardı sonuçta. Bir ara tepkilerimizi dile getirdik. Bir bildiri yazıp müdürün odasına astık. Baştakilerdendim. Biri bana "yılanın başını baştan ezeceksin" demişti. Ezin o zaman deyip çıkıp gitmiştim.

Bu da öyle bir olay işte gencecik bir çocuğun, tepki veren konuşan bir çocuğun hayatını karartıyorlar. Çünkü konuşursa başkalarına da birşeyleri-kötü birşeyleri gösterebilir. Anlatabilir.....

Fotoğraf milliyet gazetesinden

Yorumlar

  1. bende hiç anlayamıyorum bu devri ve anlayamayacağımda küçücük bir çocuktan ne isterler? dediğin gibi yılanın başını baştan ezecekler ama onların başı baştan ezilmediği için bu haldeyiz :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder