Kitabın Ege Yolculuğu Başlıyor
İzmir Kitap Fuarı Yaklaşıyor
Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu sene on yedincisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı 14-22 Nisan 2012 tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.
Yaklaşık 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek olan fuar dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri, dans gösterisi ve çocuk etkinlikleriyle 120 etkinlik gerçekleştirilecek.
Sabahattin Ali “Bir Fotoğraf Camı Sergisi”
17. İzmir Kitap Fuarı ‘nda yer alacak Sabahattin Ali “Bir Fotoğraf Camı Sergisi”nde, 41 yıllık kısa yaşamına çok sayıda eser ve tercüme sığdıran, Türkiye’nin farklı yerlerinde öğretmenlik yaparken öğrencileri üzerinde derin izler bırakan, Ankara’da Devlet Konservatuvarı’nın kuruluşunda ve ilk öğrencilerinin yetişmesinde büyük emeği olan Sabahattin Ali’nin en büyük tutkularından biri olan fotoğrafları sergileniyor. Sabahattin Ali’nin yaşamöyküsünün fotoğraflarla anlatıldığı sergi, yazarın ailesi, çocukluğu, gençliği, Almanya’da yaşadığı yıllar, öğretmenlik, askerlik, evlilik ve babalık dönemleri gibi başlıklı bölümlerden oluşuyor. 15 Nisan Pazar günü Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali ve sergi küratörü Sevengül Sönmez’in katılımıyla gerçekleşecek olan sergi söyleşisi düzenlenecek. Söyleşide izleyicilerin de katılımıyla, sergi ve yazarın edebiyatçı kişiliği konuşulacak.
“Çizgilerle Erdal İnönü Karikatür Sergisi”
Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı tarafından gerçekleştirilen karikatür sergisinde Bedri Koraman, Tan Oral, Erdoğan Başol, Nehar Tüblek, Can Kıraç gibi değerli karikatüristlerin kaleminden Erdal İnönü çizimleri sergilenecek.
Girişin ücretsiz olduğu 17. İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, kapanış günü 22 Nisan 2012 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Bilgiler buradan

Yorumlar

Yorum Gönder