gül reçeli...




Dün esenlerim esti gene "hadi gül reçeli nasıl yapılır deneyeyim" dedim. Güllerim pek bir açtılar bu sıralar. Hepsi kokulu değil ama görüntüleriyle baktıkça içimi açıyorlar ne yalan söyleyeyim...

Neyse çocuklar öğle yemeğine gelince aşağıya inip 15 tane iri açmış gül topladım. Tek tek yapraklarını ayırıp bir kaç su yıkadım. Malum bahçede toz oluyorlar. Daha önce hiç yüzmediğim sular olduğu için netten araştırdım biraz. Bu ilginç geldi aslında. Tarihi bir tarifde verilmiş sitede. Ama merakla başlanan bir işte 2 gün beklemek işime gelmedi...
Bir de buna denk geldim. Şekerinin az oluşu cezbetti. Okuduklarıma bakarak benim tarifime gelecek olursam...
15 tane iri gül. 4 su bardağı şeker, 1 su bardağı su.
Güllerin yapraklarını tek tek ayırdım. 3 su yıkadım. Süzdürdüm. Bir süre kuruması için bekledim. Sonra kat kat gül yaprağı ve şekeri tencereye aktardım. Bu sabaha kadar öyle bekledi. Sabah içine 1 bardak su ekleyerek kaynattım. Ben hiç köpüğünü falan almadım. (açıkcası kahvaltı telaşı, çocukları yemekleri derken unutmuşum:))

Devrim çıkmadan pişmişti benim reçel. Önce ben tattığımda aşırı tatlı geldi. Bir reçel hastası olan Devrim'in görüşlerine başvurdum "reçel dediğin tatlı olur" yanıtını aldım. Sanki şekeri daha az olmalı gibi bana. Bir de öyle deneyeceğim.

Bakalım oğluşlardan geçecek mi gül reçelimiz.  Hoş dün gül reçeli yapıyorum deyince güldüler "gülün reçeli olmaz" dediler ya. Önyargılılar yani....



Bu da balkonumdan baktığımdaki görüntü. Nedense hiç güzel çıkmamış çektiğim fotolar. Ortada kocaman bir gül vr. Arkasında sarısı...Sağda 2 tane şeftali agacı ve bir gül daha var. Üstten yaprakları da görünüyor ya bir de portakal ağacı. Nasıl güzel kokuyor anlatamam. Solda kareye girmeyen devasa bir gül daha var. O yol yol açıklık var ya oraya da Devrim hazırladığı domates fidelerini dikti.

Bir süredir akşam yemeklerini ya bu balkonda ya da bahçede yiyoruz zaten. Bu güzel kokular geçmeden tadına doymak istiyorum.

Yorumlar

  1. Gül reçeli yapmayı hiç denemedim. Zaten benim çocuklar da hiç yemezler, zannetmem:))
    Ellerinize sağlık, umarım sizinkilerden tam notu alır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk. Hatta daha önce yemedim de. Açan güller nasılo lsa kuruyup gidecek diye denemek istedim...

      Sil
  2. ellerine sağlık canım:)
    kim sevmez....

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım, gül reçelini severim ben, kokusunu tadını. Bahçe sezonu açıldı siz de demek, bol keyifli günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benim genel olarak reçelle aram yoktur. Reçel, bal, pekmez gibi tatlılar fazla tatlı geliyor:))

      Bahçe sezonunu açalı epey oldu aslında. Ama daha çok işlerle meşgulüz. Tam keyif olayına geçemedik daha.

      Sil
  4. ohhh ohhhh maşallah ne güzel güller açmışta reçel bile olmuş...doğu ile batının farkını görüyormusun bizler henüz akşam balkonda oturamıyoruz...oralara taşınacağım arkadaşım ne güzel...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi fark var Tülin. biz burda papatya toplarken oralarda kar yağıyordu daha. Gelin valla güzeldir İzmirim:)))

      Sil
  5. ellerine sağlık.çok severim gül reçelini.bende geçen yıl koymuştum buzluğa yapmak için çok güzel oluyor.afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül yapraklarını mı buzluğa koyuyorsun???

      Sil
  6. Gül reçeline bayılanlardanım canım...Her gülden olmuyor güzel...Umarım emeklerin boşa gitmemiştir.Seni de bekliyoruz bu arada urla kadın üreticiler pazarına ürünlerinle beraber...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı ev halkından geçer not aldı. Gülleriin kokusu çok yoğun değil. Bu reçel tam olarak nasıldır bilemiyorum hiç yemedim. Ama benim reçelde gül kokusu var, tadı geliyor insanın ağzına...

      Sil

Yorum Gönder