gıdalarımız ve böcekler....


Milliyetteki haberi okumuşsunuzdur belki. Ben bu böceğin kolada, rujda falan kullanıldığını biliyordum da. Gıdaların içinde olduğunu yeni öğrendim.

Wageningen Üniversitesi’nden Entomoloji Profesörü Marcel Dicke, geçen yıl yaptığı açıklamasında işlenmiş gıda tüketen herkesin bir miktar böcek yediğini de anlatıyor: “Dünyanın herhangi bir yerinde işlenmiş besin maddesi tüketenler zaten böcek yemiş oluyorlar. Bunun miktarı da yılda yaklaşık 500 gram. Domates sosu, fıstık ezmesi ya da ekmek gibi işlenmiş tüm gıdalarda böcek var.”


Yorumlar

  1. aslında elimizden geldiğince gıdalarımızı kendimiz hazırlamalıyız diye düşünüyorum.o zaman daha az bu türlü sıkıntılarla karşılaşırız gibi.paylaşım için çok teşekkürler.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle yapıyorum ama en basitinden krem şanti, dondurma, bisküvi gibi gıdaları arada da olsa alıyoruz. Kimi kolaylık kimi ayrı bir lezzetkatıyor yaptıklarımıza.

      Sil
  2. Gercek mi bu..? Öyleyse cok kotu ilk kez duydum paylaşım güzel mi kötü mü bilemedim ama öğrendiğimiz iyi oldu tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşımının ne derece mide bulandırıcı olduğunun farkındayım Mümine. Ama günlük okunan bir gazetenin haberi. Türkiye'dende bilim insanlarından görüş alınış. Zaten yasalmış da söz konusu madde. Sadece bi bilmiyorduk.

      Sil
  3. ne yiyeceğimizi şaşırdık yaa:(( sağlık bakanının gözüne sokmak lazım bunları diyecem ama herşeye izin veriyorlar buna da vermişlerdir.
    sağlığımızla oynayanların hepsine lanet olsun.yiyenler değil de izin verenler ve üretenler hastalanıp debelensin inş.
    nasıl sinirleniyorum bunları duydukça
    (canım fazla giremiyorum nete sakın atladığımı sanma sevgiler.)

    YanıtlaSil
  4. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY !!!!!
    Örgüçantama katılıyorum :((((((((((((
    Ne kadar zor olusa olsun,Hazır gıdalardan mümkün olduğunca uzak duralım !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder