23 nisan için Köstebek pasta

 23 Nisan pastasız olmaz ama...

 Dün törenden geldiler gecikme olduğundan acıkmışlar hemen bahçeye birşeyler hazırladık...

 Deniz profilleri boyamaya yardım etti...

 Ada bahçeyi suladı...

Bu da pazar gününden bir kare. Çok işimiz vardı ilgilenemedik çocuklarla. Bir ara sıkıldılar önlerine sulu boya koydum. Bak şu taşı falan boyayabilirsiniz dedim. İkisi de epey bir oyalandılar:))


Bahçede babamızın yarattığı işler bitmediği için malesef bu 23 Nisan evciydik. Özellikle pazar günü canımız çıktı. Devrim kapı tamiri ile uğraşırken ben rayın takılacağı yerleri temizledim. Kaç yıldır iyice dolmuş oralar. Sonra antipasları yaptım. Arada çocukların karnını da doyurmak lazım.

Akşam 6.5'tan sonra eve girdim ki evi temizledim. Ertesi gün annemler kardeşim gelecek diye. Çocukların yemeğini yedirdikten sonra da hamurişlerine başladım. Köstebek pasta, patatesli-peynirli poğoça, kurabiye çeşitleri....

Hava da enfesti ya dün. Planlar yaptım bahçede semaver yakacağız, muhabbet edeceğiz diye. Önce törende gecikmeler oldu dedemizin işi varmış bir bardak çay içti kaçtı. Oturamadı adamcağız...Sonra iş güçten annemi aramamıştım bile. Bozyaka'daki törenden gelecekler diye gecikmeye sevinmiştim hatta. Ama baktım onlar da yoklar. Meğer annem ayağını incitmiş. Daha önce iki dizinden de menisküs ameliyatı olduğu için dikkat ediyor.

Nasıl moralim bozuldu anlatamam. Ben ne planlar yapmışım sonuç ne olmuş. Bu işe en çok Devrim sevindi:(( "oh zaman bana kaldı" diye. Sonuç suratsız Saadet...

Yorumlar

  1. BECERİKLİ VE ÇALIŞKAN ÇOCUKLARIN VAR :) BU ARADA KÖSTEBEK PASTA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ABLACM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler mümine. Onlara keyifli işler bunlar. Ada bayılır su ile oynamaya. İşin sonunu çekmemişim. Görseydin üstünü. Çamura bulanmıştı:))

      Sil
  2. Annen için geçmiş olsun Saadet, ama pasta enfes görünüyor. Afiyetle.

    YanıtlaSil
  3. canım benim hayat bazen planlarımızın tam tersi şeyler yaşatıyor. anneciğine geçmiş olsun.yinede vakit geçirmek için bahçeniz var bizde oda yok güzelim evin odalarında geziniyoruz rana efnanla. ne oynasak acaba çok sıkıldım deyip durdu bugün.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol mihrimah. Çok heveslenmiştim ya. Bir de her yıl aynısı olur. Annem ve kardeşim önce oradaki ekibi izler sonra bize gelirlerdi.

      Sil
  4. Annene çok geçmiş olsun. Sağlık diliyorum.
    Pasta harika görünüyor:) Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Annenize çok geçmiş olsun.
    Tatil gününü çalışarak geçirmişsiniz, Köstebek pasta çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder