The Nevers

Londra'da geçen dizide doğa üstü güçlere sahip bir grup kadının onları yoketmeye çalışanlara karşı verdikleri mücadele. Fantastik dizide "dokunulanlar" adı verilen kadınlar, doğüüstü bir olay sonrası çeşitli yeteneklere sahip oluyorlar. Sevdim ben. Keyifliydi. 

Krigsseileren

Bergen'de ticaret gemilerinde çalışan Alfred ve arkadaşı, İkinci Dünya Savaşı çıktığında, hükümet kararıyla savaşmak zorunda kalır. Norveç İngiltere'nin müttefiki olarak denizcileri savaşta kullandırtmış. Üç bölümlük mini dizi, dönemi ve savaşı çok güzel anlatmış. Biraz daha sürse izlenirdi.


Asunta

2013 yılında İspanya'da öldürülen Asunta adlı evlatlık kızın cinayetini anlatan mini dizi. Asunta Santiago'da evlat edinilen ilk Çinli çocukmuş. Evlat edinen aile toplumda iyi bir yerde. Çocuğun cesedi ailenin çiftlik evinin yakınında boğulmuş ve ilaç verilmiş olarak bulunmuş. Dava sonucu her iki ebeveynde kızlarını öldürmekten suçlu bulundu.


 


Catch Me Killer

Yine gerçek hayattan tek sezonluk bir dizi. Güney Afrika'nın ilk kadın psikoloğu Micki Pistorius'u anlatıyor. Pistorius üniversitede hoca olarak çalışırken özellikle seri katillerin profilini çıkartma konusunda ondan yardım istenir. Bu duruma kalıplaşmış kurallara göre çalışan erkek polisler oldukça tepki gösterir. Micki'nin çalışmalarını desteklemezler. Ancak bazı katiller tespit edilince başka vakalarda da polise destek olmaya başlar. 

Dizi Pistorius'un kendi yazdığı kitabından uyarlanmış. Güzeldi.


Yorumlar

  1. bu dördü de benlik. aman amerikan dizisi olmasın daaa :) önce bergen e bakayıms :)

    YanıtlaSil
  2. Krigsseileren izledik biz, sevmiştim de ilginç bir filmdi. güzel bi liste olmuş :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder