Filmler....


Hıt The Road

Yol hikayelerini seviyorum. Denk geldikçe konu beni sarmışsa seyrederim mutlaka. Bu filmi de nette görmüştüm. Dört kişilik İranlı ailenin anlatıldığı filmde, büyük oğlanın sınırdan geçebilmesi için insan kaçakçıları ile buluşacakları noktaya gidiyorlar. İnanılmaz neşeli, müzik delisi ailenin küçük çocuğunu izlemek tam bir şölen bence. 

Oğlunu yolcu etmeye hazırlanan baba Hüsrev;  "Bir gün bir hamamböceği öldürürsen, ölüsünü tuvalete atma... Unutma, onunda anne ve babası onu; büyük umutlarla gurbete gönderdiler..." Çok güzeldi film.


 

 

 Young Woman And The Sea

1900'lü yılların başı Amerikası'ndayız. Gertrude  Ederle'nin hayatının anlatıldığı film çocukluk yıllarından başlıyor. Geçirdiği ağır hastalık yüzünden kardeşleri yüzmeye gönderilirken Trudy'ye babası izin vermez. Ama küçük kız inat eder ve babasının inadını kırar. Yarışmalara katılmak istediğinden ise kadın olmanın eksilerini yaşar. Annesinin azmi sayesinde bir kadın antrenör tarafından verilen eğitime katılır. Manş Denizi'ni yüzmeye karar verdiğinde yine kadınları hor gören zihniyetin engeline takılır. 1926 yılında Fransa’dan İngiltere’ye Manş Denizi'ni yüzerek geçmeyi başaran ilk kadın yüzücü olan Trudy'nin sadece denizle değil erkek zihniyeti ile olan savaşını da izliyoruz. Kesinlikle izleyin.


The Watchers

Kitap uyarlaması olan film için çok iyi gerilim yorumlarını okuyunca başlamıştım. Ama beni sarmadı açıkcası. Ücra bir ormanda insanların kapalı tutulduğu bir alan var. Gündüzleri dışarı çıksalar da gece orada kalmak zorundalar. Kapılarını kapatmazlarsa öleceklerini düşünüyorlar. Bence gerilim olmadığı içi boş bir filmdi. Ama dediğim gibi çok iyi yorumlar da vardı. Artık seyreden kendisi karar verecek.


Şeytan Marka Giyer

Çerezlik film seyretme kotamın seyirliği. 2006 yapımı aslında çok bilinen bir film ben yeni izledim. Gazetecilik mezunu Andrea Sach, bir magazin dergisi editörünün yanında asistan olarak iş bulur. Girdiği dünyadan çok farklı biri olan Andrea zamanla ortama uyum sağlar. İşinde iyi oldukça eski arkadaşlarını kaybeder. Güzeldi.

 

Yorumlar

  1. hepsini izledim hoş filmler :) ben de sanaaa yönetmen mia hansen love ı önereyims :)

    YanıtlaSil
  2. İkinci filmi severek izlemiştim, tavsiyeler için sağol.

    YanıtlaSil
  3. İlk filmi ben de gördüğüm sahneler sonrasında merak etmiştim. Filmi izlememin tek sebebi küçük çocuktu diyebilirim :) Filmi izledikten sonra da en çok onun sahnelerinden keyif aldığımı fark ettim. Dram barındıran bir film ama bunu salya sümük bir yerden yapmamalarını sevmiştim.
    Young Woman And The Sea'yı merak ettim.
    Şeytan Marka Giyer'i çocukken izlemiş büyülenmiştim. Galiba Ana karakter kızın giysileri ve oradan oraya koşturması beni çekmişti. Hatta öyle bir iş isterdim ahahah.

    YanıtlaSil
  4. İlk filmi jaddeh khaki olarak izlemiştim. Ufaklığın enerjisi müthişti.

    YanıtlaSil
  5. Şeytan marka giyer i çok sevmiştim diğerleri de ilginç gibi 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder