Filmler....


 Narsistle Aşk

Bir partide tanıştığı adamın kendisi için uygun eş olduğuna inanan kadının onunla evliliği sırasında yaşadığı psikolojik baskıları anlatıyor. İyi, sevecen, anlayışlı görünen bir adamın aslında kadını nasıl baskıladığını görüyoruz. Sanırım pek çok ilişkide yaşanan bir durumdur. Orta karar bir seyirlikti bence.


Şeflerin Aşkı

Çok iyi bir aşçı olan Eugénie, 20 yıldır ünlü gastronom Dodin çalışmaktadır. Dodin aynı zamanda Eugenie ile evlenmek istemekte ancak bir türlü buna razı edemiyor. Müthiş yemek yapma sahneleri, ayrıntılar, aşkla yapılan ve süslenen tabaklar... Filmin ortamı çok çok güzel. Su gibi akıyor zaten. Vietnam asıllı Fransız yönetmen Tràn Anh Hùn Cannes’da “En İyi Yönetmen" ödülünü kazandı. Ayrıca Juliette Binoche'nin oynadığı bir filmin kötü olma ihtimali var mı bilemiyorum.


Dikey Limit

Babaları birlikte çıktıkları bir dağ tırmanışı sırasında kaybeden 2 kardeşin farklı alanlara sürüklenişi. Annie babası gibi dağcılığı seçerken Peter doğa fotoğrafçısı olur. İki kardeşin yolu Annie'nin tehlikeli bir tıranışa dahil olup mahsur kalmasıyla birleşir. Ben böyle kar, tırmanma filmlerini seviyorum. Güzeldi. 


Toskana Güneşi Altında

Çerezlik romantik bir film. Bunu bile bile başlamıştım ama fazla çerezlik geldi bana. Kocasının kendisini aldattığını öğrenen Frances, tamamen çöküşe geçer. Yazı yazamaz hale gelir. Arkadaşının hediye ettiği Toskana gezisinde bir ev satın alır ve orada yaşamaya başlar. Yani yorumlarda çok motive edici falan denmiş de bence gerçeklerde fazla uzaktı.


Yorumlar

  1. toskana filmi yaaaaa :) orlarda şimdi türklere kampanya var, evler 1 euro, terk edilmiş köyler, devlet de yardım ediyor, oraya yerleşcen, araziye, eve bakıcan :) nüfus arttırmak için yapıyorlar bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmeli aslında ya . Benim koca kişisi hiç istemez böyle şeyleri

      Sil
  2. ilk filmdeki efira nın bütün filmleri iyi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder