Ağaç Ev Sohbetleri 250


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu tam da yazlık bir konu. Hoş gezmenin yazı kışı olmaz ya.

“Grup olarak gezmek mi yalnız gezmek, keşfetmek mi?” 

Grup ya da kendi başına gezmeninayrı keyifli ya da avantajlı tarafları var. Aslında yalnız derken tek başına düşünmedim ben. Çekirdek ailemle ya da eşimle. 

Keyif aldığın, kafa dengi arkadaşlarına gezmek iyidir. Güzel muhabbet olur. Birbirinizin nazını çekebilirsiniz. Sonuçta arkadaş da olsa her kişinin zevki aynı olmuyor. Ama bir taraftan da istemediğiniz yerlere gitmek zorunda kalabiliyorsunuz. Ya da keşif rotasında sizin merak ettiğiniz bir yer es geçilebiliyor. Bir daha oralara gidilmeyecekse sıkıntı.

Kendim ya da ailemle gezilerimse daha farklı. Genelde gezi rotasını ben belirlerim. Öncesinde araştırırım, rotaya uygun gidebileceğimiz yerleri belirlerim. İşin araştırma kısmı bende ama karar ortak olur. Bir de kendimiz olduğumuzda yeme içme gibi, konaklama gibi konular bütçemize daha uygun olabiliyor. Gruplaar girince iş ortama uymak durumundasınız. 

Sonra bir yerde ne kadar kalacağımıza, ne kadar fotoğraf çekeceğimize daha rahat karar verebiliyoruz. Mesela en son eşimle Likya yolu'na gittik ki ikimiz olduğumuz için rahattık aslında. Belki bize uygun 2-3 kişi daha olabilir ama kalabalık o tarz gezilerde sıkıntı olur. Yolda yeni kişilerle tanışıp muhabbet ediyorsun zaten.

Yorumlar

  1. Bu haftaki konu aslında tam sizlik :) Bence de küçük ve yakın olduğun kişilerden oluşan bir grup en iyisi. Gerçi hiç büyük grupla gezmedim ama büyük grupları sevmem :)

    YanıtlaSil
  2. rotayı sen çiziyon yaniiii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder