Seyrettiklerimden


The New Look

Dizi, 2. Dünya Savaşı sırasında Paris'in işgal edildiği dönemde geçiyor. Dünyanın moda merkezi Pars'te modacılar nazilere yardım etmek ya da işlerini bırakmak arasında tercih yapmak durumundalar. Coco Chanel, butiğini kapatsa da yeğenini kurtarmak için işbirliği yapıyor. Christian Dior ise bir başkasına bağlı çalıştığı için ön plana çıkmıyor ve dönemi yükselerek kapatabiliyor. Güzel bir mini diziydi.


Jordskott

Konusuna bakmadan İsveç dizisi diye başlamıştım. Kuzey yapımlarını seviyorum bu aralar. Biraz fantastik birşeymiş.. Küçük bir kasabada kızı boğulan Eva yıllar sonra babası ölünde yeniden oraya döner. Kızının cesedi hiçbir zaman bulunamamıştır. O arada başka çocuklar da kaybolmaya başlar. Olaylar ilerledikçe işin ormanla ilgili fantastik tarafı ortaya çıkar. 

Çevre katliamlarını eleştiren tarafı güzel ama sadece birinci sezonda işlenmişti bu konu. İkinci sezon daha fantastik bir ivmedeydi. Eh işte... 


Bir Yaz Gecesi/ 

Geleneksel yaz dönümü kutlaması için toplanan Carina ailesinin bir günü. İtiraflar, kızgınlıklar, suçlamalar...Tek bir günü 5 bölümde biten tam çerezlik bir dizi. Hep kar kış kıyamet içinde gördüğümüz ülkenin yaz hali pek bir güzeldi bence.


Yorumlar

  1. jordskott eski dizi izlediydim, diğerlerine bakarıms bi :)

    YanıtlaSil
  2. Son dizi ilgimi çekti. Kafa dağıtmalık gibi de duruyor. :)

    YanıtlaSil
  3. İzlediğin dizilerden Bir Yaz Gecesi ilgimi çekti. Renk paleti kasvetten uzak göstermiş filmi. Beş bölümü bir günde izlenebilir gibi 🤣🙏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder