Seyrettiğim filmlerden


 Nyad

Birçok rekorlar kıran yüzücü Diana Nyad, 28 yaşında Küba'dan Florida'ya yüzmeyi başaramaz. Sonrasında sulara veda edip 30 yıl uzak durur. Yaşlılık, deprosyon derken bir anda yeniden aynı denemeyi yapmaya karar verir. Arkadaşının anttranörlüğünde çalışmaya başlar. Film bu gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. Benim epey merak ettiğim bir filmdi ve sevdim. Annette Bening rolüyle en iyi kadın oyuncu adayları arasında. 


Anatomy Of  A Fall/Bir Düşüşün Anatomisi

Fransız alplerindeki kulubelerinde görme engelli çocukları ile birlikte yaşayan yazar çift var filmde. Adam intihar ediyor ve kadın onu itmekle suçlanıyor. Filmde çiftin evliliğinin de didiklendiği mahkeme sahneleri oldukça ilginçti. Savcıya zaman zaman sinir olduğum doğrudur. Durağan bir film. Benim için eh işte. Ama otoriteler sevmiş. En iyi film de olmak üzere oscar da 5 dalda aday.  


Lo Capitano/Kaptan Benim

Senegal'den Avrupa'ya ulaşmaya çalışan 2 gencin hikayesi. Ünlü bir müzik grubu kurma hayalleri içindeki 2 kuzen, ailelerinde gizli çalışarak para biriktirirler. Zorlu yolculukta, çölü geçmeleri, sınırları aşmaları, dolandırıcı ve polislerden korunmaları o kadarda kolay olmuyor. Güzel bir filmdi ama ben bu göç olaylarını o kadar da sert anlatmadığına inanıyorum.Sanırım bunu gerçekten yaşayanlar çok daha çetin sınavlardan geçiyorlardır. Film, İtalya'nın oscar adayı.


Yorumlar

  1. üçünü de izliycem :) üçünü de nette buldun mu yaaa aferiin :) oscar adaylarını başladım izlemeye ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buldum ama istediğim birkaçını bulamadım malesef

      Sil
  2. Nyad not aldım ilk fırsata izleyeceğim

    Lerzan

    YanıtlaSil
  3. Ben de Nyad ı bugün yazdım güzel filmdi beğendim ben ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyirlik anlamında güzeldi. Tam hikayesini de sende okumuş oldum

      Sil
  4. 10 tanesini buldum nette şimdilik izledim. past lives ve teachers lounge mükemmel yaa :) hangilerini bulamadın. bulduklarımın linklerini yazayım sanaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Zone of Interest'i izlemek istiyorum. Bulamadım. Teachers lounge bakmadım henüz. Poor Things mesela emin olamadıklarımdan. İzlesem mi bilemedim.


      Sil
  5. Nyad'a yeni başladım. Deep söyleyince buluverdim hemen. Macera filmi gibi olmuş. Jodie Foster ne zamandır yoktu. Onu gördüğüme sevindim. İkinciyi araştıracağım. Kaptan Benim filminde eksik bir şeyler var. İzlediğimden beri bulmaya çalışıyorum...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder