Okuduklarım

 

Çeşnicibaşı

Kitap On altıncı yüzyıl İtalyasında geçiyor. Zalim Dük Federico´nun topraklarında yaşayan Ugo'nun yolu Dük'le kesişir. Kızıyla birlikte çok fakir olan Ugo Dük tarafından çeşnicibaşısı yapılır. İşinin ne olacağını bile bilmeden korkudan kabul eden Ugo,  pek çok düşmanı çok olan Dük´ün hayatını dolayısıyla kendininkini korumak için pek çok yola başvurur.

Çeşnicibaçı prensler, krallar veya sultanlar yemeklerini yemeden önce onları tadan kişiye deniyor. Yemek zehirliyse ölen kişi oluyor yani. Kitabın akıcı bir dili, keyifli bir hikayesi var. Yazarın okuduğum ilk kitabı ve başka kitaplarına da bakacağım.


 Yeniden Çarmıha Gerilen İsa

Bir Anadolu köyünde Rum ve Türkler birlikte yaşamakta. Tük ordusuyla savaşıp köylerinden atılan bir grup Rum bu köye sığınır. Ancak köyün ileri gelenleri yeni gelenleri istemez. Özellikle de papaz. Çünkü yeni gelenlerin başında da bir dini lider var. Çıkarlarına uymuyor yani. Papaz parayla cenaze kaldıran biri. Köyün zengini köylülerin topraklarına konuyor, bir grup köylüleri sömürüyor. Ezilenlender bazıları yeni gelenlere katılıyor. Sömürüye başkaldırmak istiyorlar. Çok bilindik bir hikaye ama keyifli bir okumalık. 

Ben yazarın Zorba kitabını da okumuştum ama bunu daha çok sevdim.


Yorumlar

Yorum Gönder