Seyrettiğim filmlerden


 Kar Kardeşliği/ La sociedad de la nieve

1972 yılında Uruguay'da yaşanan bir uçak kazasına dayanan gerçek öykü. İspanya'nın Oscar temsilcisi olan filmde, bir ragbi takımının kiraladıkları uçakla Santiago'ya giderken Ant Dağları'nda uçak düşer. Parçalanan uçaktan 29 kişi sağ kurtarılır. Filmde zor şartlarda verilen yaşam mücadelesi, açlık yüzünden cesetleri yeme konusunda verdikleri kararsızlık, arama kurtarmanın bittiğini öğrendiklerindeki duyguları çok iyi verilmiş....Gerçekten güzeldi. 


Bastarden

İçinde Mads Mikkelsen geçen filmleri seyrederim. 1700'lerin ortalarında Ludvig Kahlen adlı bir adam kralın vahşi fundalığının yeşertmeye talip olur. Krala ulaşamadan çevresindekiler tarafından reddedilir. Para istemediğini söyleyince kabul edilir. Azmi sayesinde başarılı olmaya başlayınca güçlü kişilerin hedefi haline gelir. Başlarda hedefine o kadar kilitlenmiştir ki çevresindeki insanlara verdiği zararı göremez. Ben sevdim. Film sanırım oscar aday adayları arasındaydı ama listeye girememiş.


Oppenheimer

Konusunu duymayanın kalmadığı bir film sanırım. Ben seyretmeyi ötelerdim ya Deniz istedi izledik. 3 saat sürüyor oldukça uzun. Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın eğitimi, araştırmaları ve Manhattın Projesi kapsamında bir girip bilim adamı ile birlikte bulduğu atom bombası anlatılıyor. Evet güzeldi ama önceden bilim adamı hakkında biraz okunsa iyi olurmuş. Seyrederken kopukluklar yaşadım ben. Deniz çalışıp da gelmiş:))) En iyi film adayları arasında.

Yorumlar

  1. Kar kardeşliği ilgimi çekti gercek hikayeleri severim. Oppenheimer konusunda kararsızım beğenen de var beğenmeyen de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oppenheimer kötü değildi ama bilgisiz başlayınca kopukluklar oldu bende.

      Sil
  2. Kar Kardeşliği filminden geçen haftanın Ağaç Ev Sohbetleri vesilesiyle haberim olmuştu. İlginç ve korkunç bir olay.
    Oppenheimer aklımda ama ne zaman izlerim meçhul... Zaten bu tip filmler ilk çıktığında izlenirse izleniyor benim için. Yoksa çıkmaz ayın son çarşambasına kadar bekleyebiliyor.
    Öneriler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok popüler olunca ben de bazen sallıyorum, uzun zaman izlemiyorum.

      Sil
  3. Akademinin Uluslararası film adaylarını izlemeye başladım. İspanya'nın adayının filmini de sizde görünce hemen aldım. Şimdilik sadece İtalya'nın adayını izleyebildim. Oppenheimer konusunda çok istekli değilim ama elbet izlenecek. :) Bastarden hoşuma gitti. Ona da bakarım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlemek istediğim çoğu filmi bulamadım. Eskiye göre daha çok denetim var sanki.

      Sil
    2. Bastarden filmini izledim :) Hikayesi çok iyiydi. Vallahi ben de bu sene çok içine giremedim Oscar filmlerinin. Araştıramadım da. Haberlerini izlediklerinden takip ediyorum :) Kar Kardeşliğini de buldum. İzleyeceğim inşallah. :)

      Sil
  4. mikkelsen çok severim ben de :) oppenheimer çok kötü bir film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama kesin oscar alır. Ben genelde ödülleri tutturamıyorum

      Sil
  5. arada spama bakmayı da unutmağğğ :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder