Seyrettiklerimden


 Manifest

Bir yolcu uçağı kaybolduktan 5 yıl sonra geri döner. Aradan geçen onca yıla karşın uçaktan inenler için hiç zaman geçmemiştir. Onları karşılayan yakınları ise 5 yıl daha yaşlanmıştır. Zaman içinde uçaktaki yolcular sesler duymaya başlar. Keyifli birdiziydi bence. Vakit geçirmelik bir izlence.


 Them

Tek sezonluk bir dizi ve tabiri caizse vurup geçiyor insanı. Dizide, 1950’li yıllarda genellikle beyazların yaşadığı Los Angeles’daki bir mahalleye taşınan siyahi bir ailenin hikayesi var. Baba bir mühendistir ve iyi bir iş bulmuştur. Yaşadıkları bazı sorunlardan kaçıp geldikleri yerde mahalle sakinleri tarafından pek de hoş karşılanmazlar. 

Dizi geçmişe git gellerle sürüyor. Irkçılığı çok vurucu biçimde işlerken bir taraftan da güzel bir korku dizisi çıkmış ortaya. Bir taraftan gerilim izlerken bir taraftan ırkçılığı tarihsel sürecini de görüyoruz. İzleyin.


De Dirigent

24 yaşındaki Hollandalı Antonia'nın hikayesi var filmde. 1926 yılında geçen olaylarda genç kadın orkestra şefi olmak istemektedir. Erkeklerin  dünyasında kendisine yer verilmez. Bir biçimde ünlü bir hocadan ders almayı başarır ama taciz yüzünden okulu bırakmak zorunda kalır. Yine de vazgeçmez ve orkestra şefliği yapmayı başarır. Antonia Brico uluslararası olarak tanınmış ilk kadın orkestra şefi. 

 


Yorumlar

  1. üçünü de izlemedim yaaa izlerim manifest pek popüler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen twitter da öneriler çıkıyor karşıma. Orada denk gelmiştim

      Sil
  2. Gece 12'de yeni başlamak için dizi arıyordum, ne iyi denk geldi. İlki ilgimi çekti baya, ona başlayacağım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Kış geldi Türk dizilerine takığım yine kopamıyorum Kızılcık Şerbetidir, Yargıdır, Ömerdir gidiyor yine:)
    Manifest i yazın eşim bir solukta izledi diyebilirim, diğerlerini not alalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Türk dizilerini tamamen bıraktım. Aslında aklımda bir iki tanesi var ya genelde o kadar benzerler ki

      Sil
  4. Konular ilginç geldi Netflix te varsa izleyeyim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder