100. Yıl

Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusu ve İzmir. İzmir inanılmaz kalabalıktı insanlar inanılmaz coşkuluydu. Çoluk çocuk resmen sahile akmıştı. Malesef büyükşehir belediyesi sınıfta kaldı. 

İzmir gibi bir şehirde törenler Cumhuriyet Meydanı'na kıstırıldı ki orası küçüktür. Gündoğdu kullanılmadı. Koca sahil şeridi var ve dev ekranlarla alana yaklaşamayan herkes töreni izlerdi. 

Naptılar. Önce Fuardan dev Atatürk bayrağı çıktı. Söylenen saatten önce başladı. Sonra sahil tarafında dev Atatürk bayrağı açıldı. Ama yürüyüş bir türlü düzenli olamadı. Biri önden araba ile mikrofonla bağırıp durdu. Neden telsiz kullanıp arkadakileri organize edemediler bilmiyorum. Cumhuriyet Meydanı'na sığılmadı haliyle. Nefes almak bile o kadar zordu ki alanda. Oradan vapurlardan ışık gösterisi olacağı duyurulduğu için çok kalabalık vardı. Öncesinde zeybek gösterisi vardı. Ben ona yanaşamadım çok kişi de yanaşamazdı ki duyduğum kadarıyla ışık gösteisi başlamış yarıda kesilmiş. Bu arada ışık gösterisinin başladığı saatte Kültürpark'da konser başladı. Saatlerin uyumu berbattı.

Bu arada valilik havai fişek gösterisi yapacağını duyurmuştu. 20.23 olarak açıklanmıştı saat. Bayraklı yürüyüş sürerken Konak tarafında patlatıldı. Biz bitti diye düşündük. Cumhuriyet Meydanı'nda ışık gösterisi sonrası telekom binası tepesinden başladı gösteri:((( Deniz olan bir şehirde bu kimin fikriydi çok merak ediyorum. Benim gibi binanın dibinde olanlar boyunlarını kaldırarak izlemeye balıştı mesela. Gösellikte o kadar iyi olmadı. Oysa denizden bir düzenek kursalar hem daha çok kişi izler hem keyifli olurdu. 

Gösteri bittiğinde insanlar yola öyle bir çıktı ki trafik kilitlendi. Nasıl açtılar hiç bilmiyorum. Epey bir kişi konsere yetişmeye çalışıyordu (konuşmalardan tahmin ettiğim) 








 

Yorumlar

  1. Resmen facia bir planlama olmuş :(

    YanıtlaSil
  2. Nice 100. Yıllara 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    YanıtlaSil
  3. Toplum olarak bir organizayon yapamama sorunumuz oluyor bayramlarda. Biz evden Tv de izlemeyi tercih ettik, kalabalıklara girmeyi göze alamıyorum artık. Yine de güzel bir gündü.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder