Filmler


 North Country/ Tek Başına

Konu gerçek yaşamdan alınmış, ilk cinsel taciz davası. Josey Aimes adındaki genç kadın kocasından dayak yiyince ailesinin yanına döner. İki küçük çocuğu ile yeniden bir hayat kurmaya çalışırken kasabadaki demir madeninde çalışmaya başlar. Madendeki erkekler kadınlara karşı aşırı tacizde bulundukları için buna ses çıkartan ilk kadın olur. Oyuncular iyiydi. Konu zaten çarpıcı. 


Dark Waters/Karanlık Sular

2020 yapımı filmi ben epey geç öğrenmişim. duydum da atladım mı bilemiyorum ama konu önemli. Hepimizin evlerinde yıllardır bulunan teflonlar. Film, Nathaniel Rich'in 2016 yılında yayınlanan The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare adlı makalesinden uyarlanmış. Bir çiftçinin çiftliğindeki ineklerin garip ölümü üzerine avukata gitmesi ile başlayan ve yıllarca süren bir mücadele. DuPont firmesı zararlarını bile bile PFOA (Perflorooktanoik Asit) adlı zararlı maddeyi kullanıyormuş. Atıkları da doğaya bırakılıyor. 

Hukuk mücadelesi kazanılmış ama zararlı kimyasalların bir biçimde hala hayatımızın içinde olduğunu okuyoruz. Çok kirlendik. Para denen tek dişi kalmış canavar. İliklerimize kadar sömürüyor bizi. Güzel bir film.

Yorumlar

  1. İlgi çekici, izlemeye değer duruyor. Teşekkürler, selamlar :)

    YanıtlaSil
  2. ikisini de izlemedim ama pekuu izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seversin sen sanki bunları. Birini twitterda bir habere bakarken gördüm. Yorumlara eklemişlerdi.

      Sil
  3. İki film de güzel gibi. Oyuncular da iyi izlenebilir 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder