Ağaç Ev Sohbetleri 205


 Ağaç Ev Sohbetleri'nde bu hafta;

"Bir süre sonra, öğrenciler evde bilgisayar ve televizyon ile eğitim görmek ve geleneksel olarak okula gitmek arasında tercih yapabilecekler. Hangisini tercih edersiniz?"

 Yani şimdi bende öğrencilik kamadı ama öğrencilerin okula gidip öğrenmesini daha doğru buluyorum.Pandemi döneminde de benzer bir konuyu ele almıştık sanki. İnsanlar evet trafik sıkıntısı çekmeden evlerinden çalışmışlardı ama sosyalleşme gitti.

Öğrenciler için de aynı. Okul sadece matematik, fen gibi konuları çalışıp formülleri ezberlemek olmamalı. Nette yapabilecekleri şeyler sınırlı. Soru çözer, ekrandan öğretmenini dinler ya da dinlermiş gibi yapar. Araştırır kaynaklardan bilmediklerini öğrenir falan.

Resim, beden, müzik??? Bu dersler ne olacak. Grup çalışmaları? Arkadaşlarla birlikte karşılıklı tartışılarak tamamlanan projeler? Özellikle de küçük çocuklar için oyun çok önemli. Evde bir ekrana mahkum olurlarsa bunu yitirecekler. Obez nesil tehlikesi de var.

Pandemide ortaya çıkan bir başka sorun da küçük çocukların evde dersleri anlayamaması olmuştu. Her ebeveyn destek veremeyebilir. Ya da çalışıyordur. Çocuk o disiplini evde sağlayamaz bence.

Yorumlar

  1. Çocuğun o disiplini evde sağlayamayacağına kesinlikte katılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Online eğitimden iğreniyorum gerçekten. :) Üniversite yaşantım yaşanmadan bitti bu nedenle. Ama hadi daha küçük yaş grupları için de fikrimi söyleyeyim. Onlinenın asla etkili olduğunu düşünmüyorum. Sadece müzik, resim, beden vs gibi dersler için de değil. Bütün dersler için yüz yüze etkileşim bir noktada şart.

    YanıtlaSil
  3. hımm okula gitmeli o zamansa pikuuu :)

    YanıtlaSil
  4. Çocuğuna göre değişiyor. Kızım evde daha başarılı oğlum aksatıyor. Çocukların yaşıtları ile bir arada o sosyal ortamlarda olmaya da ihtiyaçları var bence.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder