Ağaç Ev sohbetleri 199


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin 199'uncu haftası. Sevgili deepTone tarafından organize edilen sohbetlerde bu haftanın konusu 

"Kurgu kitaplar okumak film veya dizi izlemekten daha keyifli midir?"

Kitap okumayı her zaman film veya diziye tercih etmişimdir. İzleyeceğim filmin kitabı olduğunu biliyorsam önce onu okurum. Kitap okurken ( tabi ki kitabı sevmişsek) insan o dünyanın içine giriyor. Ortamı, evi, karakterleri hayal etmeye başlıyor. Sonrasında filmi seyrettiğimde bu yüzden hayal kırıklığına uğradığım olmuştur. Hiç de benim kafamda canlandırdıklarım olmaz bazen.

Kurku hikayeler de hayattan aslında. Belki bizim bilmediğimiz bir coğrafya, tanımadığımız gelenekler ama hayattan anlar. Bu yüzden kitap okumak insanı başka başka dünyalarla tanıştırır. Keşke küçüklere kitap okumanın ne kadar güzel bir duygu olduğu öğretilebilse. Okudukları her kitapla bir başka dünyayı keşfettiklerini görebilseler. 

Kitapların tek kötü tarafı şu aralar artan fiyatlar malesef. Ben e kitap olayına da alışamadım. Ekrandan kitap okumak... Neyse ki hala kütüphaneler var.

Çok ender de olsa filmlerin kitaplardan daha etkileyici olduğu oluyor. İlla oyuncuların yönetmenin dilinin etkisidir. İnsanı zınk diye oturtan, düşünmeye zorlayan muhteşem filmler olduğu gerçeğini de yabana atmamalı.

Yorumlar

  1. kitap bence daha dinlendirici ve aynı zamanda hayal kurdurduğu için beyni çalıştırıcı

    Lerzan

    YanıtlaSil
  2. Kitap fiyatları çok uçtu maalesef. Ortalama 100 tl gibi bir rakama çıktı. Felaket bir durum.

    YanıtlaSil
  3. Kitaplar ve filmler olmadan asla :)

    YanıtlaSil
  4. Filmler diziler güzel ama kitabı elinden bırakıp dikkatini ekrana vermek zor oluyor. Bence ruh haline göre değişir bence bunlar..

    YanıtlaSil
  5. Okuduğumuz kitaplarda neredeyse her cümleyi ve sözcüğü anlamak zorunda olduğumuzu hissediyoruz. Bilmediğimiz bir sözcüğü araştırıp öğreniyoruz kavrayamadığımız bir cümleyi paragrafı yeniden okuyoruz vs. Film izlerken, özellikle ilk başlarında, sonradan açıklığa kavuşacak birçok detay kaçırılıyor. Kitap ne kadar anlaşılmaz olursa olsun okura yeterli zaman veriyor anlaması için fakat film izlenip geçiliyor genelde. Bu yüzden benim tercihim de kitaplardan yana. Film eğlenmek ve hoşça vakit geçirmek için izlenebilir benim açımdan.

    YanıtlaSil
  6. yeni romanlar 100 lira filan yanii :)

    YanıtlaSil
  7. Kitabı tercih ederim ama sevdiğim bir kitabın film olması da hoşuma gider. Maalesef kitap fiyatları cep yakıyor ama almadan da duramıyoruz bazı şeylerden fedakarlık etmek gerekebiliyor, bu sene Lgs senemizdi ve oğlumun test kitaplarından bana pek fazla fırsat çıkmadı neyse ki e-kitap var, zaman zaman okuduğum oluyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder