Ağaç Ev Sohbetleri 192

Ağaç Ev Sohbetleri'nin 192. haftası Bu haftanın konusu,

"İnsan ömrü gittikçe uzuyor. Bunun nedenleri ne olabilir?"

Bilimde yaşanan gelişmeler sarınım en baştaki neden. Bilim dünyanı pek çok araştırma yapıyor. Bunların önemli bir kısmı da insan ömrünü uzakmak, insanın daha genç  görünmesini sağlamak üzerine sanki. En azından çıkan haberlerden öyle olduğunu düşünüyorum. 

Geçtiğimiz yüzyılda nedeni bilinmiyen bir dolu hastalık artık kolaylıkla tedavi edilebiliyor. Doğumlar daha steril daha uygun şartlarda. Çok zor hastalıklar için bile çözüm bulunuyor artık. Eskiden altyapı falan da daha kötüymüş. Farelerin neden olduğu hastalıklar mesela günümüzde yok. Pislik önemli bir faktör. Artık pek çok temizlik-hijyen malzemesi ile mikroplardan arınıyoruz. Hoş bunlar bizde başka başka sıkıntılara da yol açıyordur. 

İnsan ömrü artıyor, nüfus artıyor, mevcut gıdalar yetmiyor. Bir taraftan da bu sıkıntılar var. Artan nüfus için GDO'lu gıdalar üretiliyor yıllardır. Gıdanın bir ülkeden diğerine transferinde dayanıklı olsun diye kimyasallar kullanılıyor. Garip bir döngü aslında; Bir taraftan bilim bizi yaşatıyor, bir taraftan da hasta ediyor.
 

Yorumlar

  1. ha haa hem ömrümüzü uzatıp hem hasta ediyolar yanii yine sağlıkçılar kazanıyo demekki ilaç ve ameliyat, tahlil filan :)

    YanıtlaSil
  2. Şehirde yaşam rahat, her türlü olanak elimizin altında. Ama işte havası radyasyonu doğal olmayan yiyecekleri de bir yandan kanser hastalığını körüklüyor. Dediğin gibi garip bir döngü var ortada...

    YanıtlaSil
  3. Güzel tespit:) Bilim hem yaşatıyor hem de hasta ediyorlar. Aynen bu şekilde. Deep'in dediği gibi sağlık sektörü kumarda kasanın her zaman kazandığı gibi hep kazanan oluyor. Gençken ölümden korkmazdım, yaş aldım yine korkmuyorum. Çünkü eninde sonunda kaçamayacağımız bir son. Ha bugün ha yarın, ne fark edecek ki. Sırası gelen gidiyor işte, hem de hiç beklemedikleri bir anda. Depremde ölen insanlardan hangisi biliyordu ki akşam başını yastığa koyduğunda sabah çıkmayacağını. Hayatın boşluğuna inanıyorum bunları düşününce. Bu bakımdan çok yaşayım derdine düşmeden yaşadığımız günleri huzurlu bir şekilde geçirmenin yollarını aramak lâzım. Ne zaman dünyada tek kişi de olsa yoksulluk, hastalık çekmesin o zaman yaşamanın bir anlamı olabilirdi belki. Bazıları bu mutluluğu dünya dışında arıyorlar. Gidenlerden haber alınamadığı için o da muamma:)

    YanıtlaSil
  4. Uzasın valla benim daha bir 48 yıl daha yaşamaya niyetim var 🤩

    YanıtlaSil

Yorum Gönder