Filmler


 Women Talking

İlk duyduğumdan beri merak ettiğim bir filmdi. Önceki gün seyrettim. Gerçekten güzeldi. Hatta bir süred daha devam etse sıkılmadan seyrederdim.

Filmde kadınların tutsak gibi yaşadığı, eğitim haklarının olmadığı ve en kötüsü de tecavüze uğradıkları bir koloni anlatılıyor. Buna dur diyen ise 4 yaşındaki kızı tecavüze uğrayan anne oluyor. Erkekler 2 günlüğüne koloniden uzaklaştırılıyor ve kadınlar ne yapacakları konusunda tartışmaya başlıyor. Filmde bir şiddet sahnesi yok neredeyse. Ama iliklerinize kadar hissediyosunuz ne olup bittiğini. Güzel olduğu kadar rahatsız edici.

Film yaşanmış olaylardan yola çıkılarak yazılmış bir kitaptan uyarlanmış.Miriam Toews'in Women Talking kitabı.

The banshees of inisherin

Hakkında sürekli olumlu yorum okuduğum filmi dün akşam izledim. Filmde İrlanda'nın anakaradan uzak bir adasında yaşayan iki arkadaş var. Bir gün Colm Padraic ile arkadaşlığını bitirir. Neden olarak da Padraic'iş boş konuştuğunu ve sıkıcı olduğunu, artık daha verimli yaşamak istediği söyler. Padraic ise vazgeçmez. Colm'un tüm iteklemelerine karşın inadını sürdürür. 

İnanılmaz olumlu yorumları olan bu filmi ben saçma buldum. Ya ortamın ve benimiçinde olduğum ruh halinden bilmiyorum cidden çok saçma buldum. Spolier vermek gibi olacak belki ama biri sizinle arkadaş olmak istemiyor, inat etmeyi sürdürürseniz parmaklarını keseceğini söylüyor ve kesiyor. Siz inadınızdan vazgeçmiyorsunuz.

Ya parmaklarını kesen taraf. Biliyorsunuz ki karşınızdaki saf, aşırı iyi niyetli biri. Ya sizinle dostluğunu sürdürmek istiyor diye parmak kesmek nedir? Tamam doğa mükemmeldi. Hayvanlar da öyle ama yok ben konuyu hiç sevmedim.

Yorumlar

  1. İkinci filmi izledim, farklı bir ifade şekli vardı orda.
    İlk filmi duymamıştım, internette aratıp izleyeceğim hemen. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Oscar filmleri listesinde ödül öncesi izlemediğim çok film kaldı. Son bir atakla To Leslie ve Casuway'ı izledim. İkisi de dram. Fena değillerdi. Woman Talking'i de merak ediyorum. Onu da izleyeceğim inşallah. Kadınların başlarına gelenler korkunç, ne yapacaklarını merak ettim...

    YanıtlaSil
  3. causeway, quiet girl canım filmler :)

    YanıtlaSil
  4. İlk filmi merak ettim bulursam izleyeyim 🙂

    YanıtlaSil

Yorum Gönder