Unutmayalım, normalleşmeyelim


 Yas bitti normalleşmeler küçük küçük başladı. Seyretmiyorum ya haberlerden okuduğum bazı kanallar dizi yayınına geçmiş bir kaç gündür. Artık deprem bölgeleri bile normalleşiyormuş. Dün a haber çadır güzellemesi yapmış. 25 metrakare kocaaaaman çadırda aileler mutlu mesut yaşıyorlarmış. çadırın kileri bile var düşünün o derece güzel. Çadırlarına kadar erzakları da geliyor. Eeee daha ne isterler.

Yine aynı kanal dün de Adıyaman merkezin normalleştiğini, pastanelerin falan açıldığını haberleştirmiş. Dron görüntüsü ile. Tüh o orası da aslında Kahta ilçesinin gürüntüleri imiş. İşte hemen açığa çıkıyor yalanlar.

Herşey güllük gülistanlık. Yardımlar akıyor, barınma sorunu yok, kıyafet sıkıntısı yok. Ama insanlar paylaşıyor ki hala çıplak ayaklı meyve suyu sırası bekleyen çocuklar. Bir arkadaşımızdan duydum bazı devlet memurları paketli sıfır kıyafetleri kendilerine ayırıyormuş:((( Hala tuvalet sıkıntısı, özellikle kadınlar enkazların arkasında yer arıyorlarmış. duş....

İnsanlar hala enkazlarda bir umut bekliyorlar. Dün haber vardı. Güya dalgınmış kişi, enkaz kaldırmayı seyrediyormuş. Kepçe çarpmış sanırım ölmüş. Belki yakınları o binada öldü. Bir başka adam poşet içinde kaçırılan cesede isyan ediyor. Kimliği için bize göstermediler diye. Parçalandığı için mi kaçırdılar diyor. Bazı cenacelerin enkazla birlikte atıldığı iddia ediyor. Yine bugün ölen sayısının azaltılmasındaki bir neden "seçimde ölülere oy kullandırmak" olarak yazdı. Yaşamadık mı? 

Kimi de "korkuyorz, uzmalar depremden bahsetmesin" diye isyan ediyor. Korkun zaten. Dibine kadar korkun. hele de bilmem kaç milyonluk İstanbul'da yaşıyorsanız. Yok ben orada değilim sıkıntı yok diyorsanız. O insanlar için korkun.

Ve bence kesinlikle normalleşmeyelim. Unutmayalım. Unutturmayalım da. Özellikle seçime kadar kimse unutmasın bu yaşananları. O insanlar canını, geçmişini, geleceğini kaybettiler. Ne kendini sorumlu hissedip istifa eden biri var ne de "evet biz hatalıyız" diye özeleştiri yapan. Yapılan sadece enkaz kaldırmak, acilen fay hatlarının üzerine şöyle güzel bir kaç bina. Bu arada hurda ve bina yapanları zenginleştirme...

Twittera girin ve takip edin. Okuyun, seyredin. Ama unutmayın.

Yorumlar

  1. O çadırları gezip de, dalga geçer gibi "oo ne güzelmiş, biz de mi gelsek buraya, napsak?" diyen insan müsveddelerinin cezasını versin Allah.. ben böyle rezilin rezili, bayağının bayağısı yaratıklar görmedim ömrümde diyeceğim ama 20 yıldır her yeri sardılar örümcek ağı gibi.
    Kendi adıma söz veriyorum blogda ve radyo yayınlarında bahsedeceğim depremden ve kaybettiğimiz her şeyden..

    YanıtlaSil
  2. valla ben henüz normalleşemedim vallahiii bloguma bakamıyom işallah bikaç haftada düzene girerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder