Oscar'a doğru


The Fabelmans

Yönetmen Steven Spielberg’in anılarından ilham alan bir film The Fabelmans. Anne ve babsıyla gittiği film sonrası bu dünyanın kapılarını açan  Sammy Fabelman, büyüdükçe kendini geliştirmeye başlar. Amatörce film çekerken başta kız kardeşleri sonra arkadaşları ona oyuncu olur. Bu arada çektiği kareleri izizlerken annesinin aslında babasının en yakın arkadaşı ile ilişkisi olduğunu farkediyor. Hem hayalleri hem bu sırrın altında ezilmesi... Baba karakteri de çok ilginçti. Başka bir kente taşındıklarında mutsuz olan karısının sevgilisine geri dönmesine onay veriyor ve acayip sakin yoluna devam ediyor. babayı canlandıran Paul Dano'yu savaş ve Barış dizisinde izledim yakın zamanda. Orada da benzer bir karakter içindeydi. Sevimli bir seyirlikti bence.

Kutsal Örümcek

İran'ın kutsal şehri Meşhed'de sokak kadınlarının öldürüldüğü cinayetler sıklaşmıştır. Bir kadın gazeteci bu durumu arraştırmak için şehre gelir. Ancak aslında cinayetlerden memnun olan kişiler gazeteciye sürekli engel çıkartır. Ülke İran, şeriatın benimsendiği sokaklar, kadınların yaşadığı kısıtlamalar, erkekler bir taraftan o kadınlarla birlikte olurken bir taraftan namussuz ilan etmesi. Etkileyici bir filmdi.


Tar

Berlin Flarmoni Orkestrası'nın ilk kadın şefi olan Lydia Tár'ın hayat hikayesini anlatıyor. Kibirli, bencil bir karakter Tar. Biraz da acımasız bir eğitmen olan Lydia Tar'ın zirvede olduğu zamanlardan düşüşünü anlatan film bana bir tık sıkıcı geldi. Aslında klasik müziği severim ama nedense beni içine almadı film. Ama okuduğum yorumlara göre tar rolünü oynayan Cate Blanchett oscarın en ciddi adayıymış.


Yorumlar

  1. Selamlar, bu üç filmden Holy Spider'i izledim sadece. Seri katili bir kenara koyuyorum, İran'ın farklı bir yüzünü göstermiş yönetmen. İzlediğim İran yapımı filmlerden kesinlikle farklı. Kapanış sahneleri ve katilin karısının düşünceleri irkilmeme neden oldu.
    Fabelmanları severim diye düşünüyorum.
    Tar'a mesafeli bakıyorum. Elim pek gitmiyor yani. Bakalım izleyince ben ne düşüneceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın. İran filmlerinde hiç bu konuya değinilmiyordu sanırım.

      Sil
    2. Tar'a başladım. Filmin başlarındaki diyaloglar hoşuma gitti.

      Sil
  2. 2 ve 3 okey ama fabelmanları bilemiyorum bakalım izlemedim ama daha da spielberg i kötü yönetmen olarak görüyorum o bir coppola değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevimli buldum ben filmi. Öyle bir atraksiyon yok ama çocuk ve ggençlik hali hoştu

      Sil
  3. fabelmans hak ediyor gibi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film seyrederim de hiç tutturamam bu işleri. Ama ödüllük bir film değildi sanki. Hoş diğerlerini de izlemek lazım

      Sil
  4. bu aralar izlenecekler listelerimi revize ediyorum, bu 3 filmi de ekledim mecburen :) teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Filmleri not alayım bari Netflix veya amazona bakarım. İlk film ilgimi çekti ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder