Mini Diziler


 War and Peace

Napolyon'un Rusya seferi ve savaş. Zengin Rus ailelerin savaşa bakışı, hayatlarında yaşadıkları değişiklikler. Malesef kitabı okumadığım için ne kadar iyi bir uyarlama olmuş bilemiyorum. Ama mini bir diziydi ve sıkmadan seyrettirdi kendini. 


Spinning Out

Eskiden puz pateni yarışlarını hiç kaçırmazdım. Seyretmesi büyük keyifti. Nette bu mini diziye denk gelince de hemen seyrettim. Başarılı bir sporcu olan Kat, buzda yaşadığı ciddi bir düşüş sonrası korku gelişir ve eskisi gibi kayamaz. Bir öneri ile tek yarışlar yerine çiftler arası müsabakalara katılmaya karar verir. Bu arada annesi küçük kardeşinin kariyerine odaklanmıştır. Kat ve annesi bipolar bozukluk hastası. Keyifli bir diziydi.


Olive Kitteridge

Frances McDormand'ı görünce izlemeye karar verdim. yine mini bir dizi. Böyle kısa kısa dizileri daha bir seviyorum. Uzun sezonlar sıkıyor beni. Sakin bir kasaba 3 kişilik bir aile. Olive okulda öğretmen. Ser, katı kuralları olan, hiç gülmeyen biri. Eşi eczacı, daha uyumlu insanlarla barışık. Bakıyorsunuz adam kadının yanında eziliyor. Ama izledikçe acaba? oluyor insan. Kadına kızdığınız kadar eee haklı da diyorsunuz. Sadece 4 bölüm ve 25 yıla yayılan bir zaman var. Uzatmadan, sıkmadan bir insan ömründeki ilişkileri çok güzel anlatmış.


Yorumlar

  1. fark etmemişim daha önce sanırım, war n peace izleyebilirim aslında bu aralar

    YanıtlaSil
  2. Olive Kitteridge merak ettim not aldım bakacağım..

    YanıtlaSil
  3. ilkini izlemedim bi bakayım, bu mini diziler bir gecede bitiyor :)

    YanıtlaSil
  4. Mini dizileri seviyorum çabucak bitiyor 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder