Filmler


 Los Renglones Torcidos de Dios/Çarpık Çizgiler

Zengin bir kadın paranoya nedeniyle özel bir hastaneye yatırılıyor. Ancak ilerleyen dakikalarda Alice'nin hasta değil bir davayı araştıran özel dedektif olduğunu öğreniyoruz. Onun bu nedenle hastaneye geldiğini bilen bir tek müdür. Konu gizem, yapım İspanyol olunca biraz beklentim yüksek izlemeye başladım filmi. Ama aradığımı bulamadım. Evet kafa karıştıran bir film ama beni pek etkilemedi.

Corsage

40. doğum gününü kutlayan Bavyera Düşesi Elisabeth artık resmen yaşlı bir kadındır. Halk arasında sürekli bakımlı ve zayıf görünmek zorundadır. Hatta söylentilere göre bel kalınlığı 45cm imiş. 40 yaşından sonra bu durumdan sıkılan ve halkın içinde sürekli bir biblo gibi dolaşmak istemeyen Elisabeth başkaldırmaya başlar. Bana Spencer filmini anımsattı. Orada da Diana'nın yaşadığı hayattan ne kadar mutsuz olduğu anlatılıyordu. Bu filmde de durum aynı.Konuşmaya, fikir beyan etmeye hakkı olmayan sadece sürekli güzel görünmesi gereken bir kadın. Sonu da müthişti.

The Good Nurse

Ölüm meleği olarak adlandırılan erkek hemşire Charlie Cullen’in gerçek hikayesi. Bir aile babası, çevresinde sorumluluk sahibi biri olarak tanınan bir hemşire, aynı zamanda tarihin en ünlü seri katillerinden biri. 16 yıl boyunca çalıştığı hastanelerdeki 300'den fazla hastanın ölümünden sorumlu tutuluyor. Cinayetlerin nedeni belirsiz olsa da güzel filmdi.


Yorumlar

  1. ilk filmi izlerim hemen :) corsage oscar adayı oldu, son yazımda birkaç film var, oscar adayı, onları da kaçırma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bakayım. Bazılarını bulamadım. Buldukça izleyeceğim artık. Telif diye kaldırıldığı oluyor

      Sil
  2. The Good Nurse ve Corsage elimde, fırsat bulursam hemen izleyeceğim. Korsaj'ın kadın başrol oyuncusunu seviyorum ben. Bu filmdeki rolüyle ödül almıştı.
    Son izlediğim jaula idi galiba İspanyol filmi özellikle sonuyla sınıfta kalınca bir soğuma geldi, ilk filmi yorumuna da istinaden pas geçiyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani film, kitap...bunlar biraz zevk meselesi. Kiminin çok sevdiği beni sarmıyor. İyi yorumlar okumuştum o ilk film hakkında. Belki ben fazla beklentiliydim. Bilmiyorum artık.

      Sil
  3. Corsage not aldım. En kısa zamanda izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Aman corsage filmi burda pek tartışma yarattı 🤣🤣🤣

    YanıtlaSil

Yorum Gönder