Filmler

The Swimmer

Son yılların en büyük acılarından biri belki de Suriye'de yaşanan savaş. Biz burada ülkemize gelen, işimizi gücümüzü elimizden alan ucuz iş gücü tarafındayız. Ama hep inandığım bir şey var ki kimse yaşadığı toprağı , evini öyle kolay bırakıp da burada sigortasız çalışmayı göze almaz. Ki daha acısı güvensiz araçlarla denizi geçmeye çalışırken ölmek var bir de.

Yüzücüler bu göçü anlatan çok gerçekçi bir filmdi bence. Gerçek bir yaşamdan alınmış hikaye. Ülkesinin milli takımında olan Yusra Mardini ablasının ön ayak olmasıyla Almanya'ya doğru yola çıkıyor. Yusra, ablası sarah ve kuzenleri. İlk aşamada uçakla İstanbul'a gitselerde sonrasında göçmen kaçakçıları aracılığı ile zorlu bir yolculuk başlıyor. Hatta Midilli'ye geçerken mültecilerin bindikleri bot bozuluyor ve yükü hafifletmek için Yusra ve ablası ayrıca 2 kişi yolculuğu yüzerek tamamlıyorlar. 

Ulaştıkarı Berlin'de işlemleri için beklerken Yusra yeniden yüzmenin yollarını arıyor ve ilk kez 2016'da Rio'de yer alan Mülteci Takımı'na girmeyi başarıyor.


Yesterday's Children

Üniversiteye başlayacak bir oğlu olan mimar Jane yeniden hamile olduğunu öğrenir. Hamilelikle birlikte hiç tanımadığı bir aileyi ve çocukları rüyasında görmeye başlar. Araştırdığında rüyasındaki yerlerin gerçekten olduğunu görür. Oraya gidip söz konusu insanları bulmaya karar verir.

Oldukça duygusal ama bir o kadar da değişik bir konuydu. Ben keyifle izledim filmi. 


Pororoca

Ne seyretsem diye bakınırken karşıma çıkan, sonuyla dehete düşüren bir film. 2 çocuklu bir aile. Gayet sıradan hayatları var. Baba bir gün oğluu ve kızını parka oynamaya götürüyor. Etrafta bildik insanlar. Bir anda kız kayboluyor. Tüm aramalar sonuçsuz kalıyor. Zaman geçtikçe kocasını suçlamaya başlayan kadın oğlu ile birlikte ailesine taşınıyor. Baba ise yalnızlık, öfke, çaresizlik batağına düşmüş durumda. İşi gücü bırakıp tamamen kızını bulmaya odaklanıyor ve deliliğin eşiğine gelmiş durumda.

Pororoca, Amazon nehrindeki dev gel git dalgalarına verilen isimmiş.


Yorumlar

  1. The Swimmers'i gördüğümde ilgimi çekmiş ve almıştım. İzleyeceğim onu. Pororoca çok etkileyici bir film, uzun park sahnelerini tek bir seferde çekmişlerdi diye hatırlıyorum. Aile içi ilişkiler, tırmanan gerginlik çaresizlik... Unutulmaz filmlerden. Yesterday's Children'i duymamıştım. Onu da izlerim, konusu güzelmiş. Önerinin üzerinden çok zaman geçti ama Fitzcarraldo'yu izlediğimi ve beğendiğimi yazamamıştım. Ne çok emek var o filmde...
    Bu güzel öneriler için çook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pororoca cidden afişten ya da konusundan beklemeyecek bir filmdi. Seyrettikten sonra netten baktım bilgilere ama park sahneleri konusuna hiç denk gelmemiştim. Zor olmuştur sanırım tek seferde çekim. Sevdiğim filmleri paylaşmaya çalışıyorum. Yararlı oluyorsa ne mutlu.

      Sil
  2. ilki listemdeydi, diğer ikisini görmediydim, üçünü de izlerim, pekiii :) sen de black (2005) adli filmi kaçırmaaa, izlemediysaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlayamadım, izlemedim sanırım. Tamam bakayım. Sağol

      Sil
  3. Pororoca ve The Swimmer konuları bakımından ilgimi çekti. İzlemek isterim, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. The swımmers superdı ara ara sıkıcı olsada bende sevdım

    YanıtlaSil
  5. 3'ünü de izlememişim, teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  6. Sığınmacı konusu iki ucu keskin bıçak insan insanlık duyguları ile geldikleri medeniyete uymayan insanlara duyulan öfke arasında kalıyor. Bizim ufacık kasabamızda bile bir sürü tek erkek varve insana öyle bir bakışları var ki açıkçası ürkütücü.
    Jane Seymour filmini uzun zaman önce izledim ama unutmuşum konuyu😀

    YanıtlaSil

Yorum Gönder