Yerebatan Sarnıcı

İstanbul ziyaretimizde gezdiğimiz bir yer de yerebatan Sarnıcı oldu. Ben yıllar önce orada yaşarken gezmiştim buryı. Şimdi restore edilmiş halini de görmüş oldum.

Kentin su ihtiyacını karşılamak için 526-27 yıllarında yapılan sarnıç, Sultanahmet'te. Oldukça merkezi bir konumda. Yaklaşım 100 bin ton su taşıma kapasitesine sahipmiş ve içinde 336 sütun bulunuyormuş. 

Ben geçmişte gezdiğimde burada kafe olduğunu anımsıyorum. Şimdi kaldırılmış, iyi olmuş. İçinde çeşitli sanatçıların eserlerinin bulunduğu sergi vardı bu arada. Oldukça estetik ve hoş bir görüntü olmuş. Işıklarla birlikte sarnıcın havası müthiş. 




Duvara ışıkla gösteri yansıtmışlar. Ağaç renk değiştiriyordu.


Sanırım bu heykey epey bir eleştiri konusu olmuş. 




Ah bir de titretmeden çok net çekebilseydim fotoğrafları. Yürünen zemin metal sallantılı bir şeydi. Ve inanılmaz bir kalabalık. Işık yetersiz. Sonuç bol grenli, titremeli kareler.
 

Yorumlar

  1. Yerebatan Sarnıcı'nda çektiğin her bir kareye bayıldım. Tripot yasak tabi ve flaş. Başarılı olmuş çekimlerin. Biz grenleri görmüyoruz kii :) Sergiye rastlamanız da büyük bir şans olmuş bence. Objelerle birlikte güzel görüntüler ortaya çıkmış. Sarnıcı ziyaret etmeme rağmen bende hiç fotoğrafı yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:))) Büyütüp bakıyorum ya ekranda o zaman o grenler biz buradayız diyorlar işte. Ama onun dışında ben de sevdim kareleri. Hala elden geçirmediklerim de var. Eski halini ben de çekmemişim. Aslında o zamanlar da makinam vardı. Hoş bazı çekimlerim gazetenin arşivinde kaldı.

      Sil
  2. harika bir yermiş, o kadar yaşamama rağmen hiç gitmedim, pişman oluyor insan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben severim burayı. Eskiden de birden çok gitmiştim. Yenilenmiş halini de görmek istedim.

      Sil
  3. şu heykelimsileri görmediydim bi gidip bakayıms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarnıç yenilendikten sonra koymuşlar. Işıklandırma ile hoş olmuş.

      Sil
  4. İstanbul'da gezilip görülecek çok yer var. Bu civarı gezerken zaten epey bir yeri de görmüş olursun. Ayasofya, Sultanahmet, Gülhane, Eminönü he buralarda.

    YanıtlaSil
  5. 90'lı yıların başında bende gitmiştim ama bu hali ile alakası yoktu:) Tripod kullanmadan çok da iyi çekmişsiniz o ışık şartlarında:)

    YanıtlaSil
  6. çok seviyorum burasının ambiansını, yeni halini fakat eski hali bile etkileyici idi , teşekkür ederim paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  7. Yıllar önce gitmistim ama su hali daha güzel görünüyor. Cok isterim gezmeyi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder