Filmler....


 L'appartement/ Apartman

1996 yapımı, sıkı oyuncuları olan bir film Apartman. Filmde, Max yıllar önce tanıyıp büyük bir aşk yaşadığı Lisa ile tesadüfen karşılaşır. Lisa onda öyle bir takıntı haline gelir ki yaşadığı yeri araştırır, bulur. Bu arada onun evinde yaşayan başka biri ile ilişkisi olur. Bu kız da en yakın arkadaşının sevgilisi çıkar. 

Bir öneri üzerine izlemiştim filmi. Seyrettikten sonra baktım oldukça da iyi yorumlar var. Ben nedense etkilenemedim filmden. Anlamadım belki bilemiyorum.

Adrift/Sürükleniş

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilmiş film, deniz macerası sevenlere epey hitap ediyor. Sırtında çantası yeniden başka bir yere gidecek kadar çalışan Tami, son gittiği yerde tanıştığı Richard ile bir gemi yolculuğuna çıkıyor. Bir tanıdıklarının yatını Tahiti'den San Diago'ya götürmek üzere anlaşıyorlar. Ancak yolda hiç beklemedikleri bir kasırga patlıyor ve yaşam mücadelesi başlıyor. Romantizm,yaşam mücadelesi, dostluk...Kesinlikle çok iyiydi.


The Perfect Strom/ Kusursuz Fırtına

Yine deniz yine gerçek bir hikaye. Billy Tyne'in kaptanlığını yaptığı tekne verimsiz bir kılıçbalığı avından döner. Balığı sattıkları ve tekne sahibi olan kişi bu durumdan pek memnun kalmaz ve kaptan 2 gün içinde yeniden denize açılma kararı alır. Bu kez Andrea Gail teknesi balığın oldukça fazla olacağını düşündükleri uzak kıyılara yol alır. Ancak av devam ederken buz makinası bozulur. Geri dönüş yolunda ise ciddi bir fırtına onları beklemektedir. Ya bekleyip balıkların bozulmasına izin verecekler ya da fırtınanın içinden geçmeyi deneyecekler....Kesinlikle iyi filmdi.


Yorumlar

  1. Kusursuz fırtınayı izlemiştim, epey oldu tabii ama finali buruktu diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için sağol, sonuncuyu ekledim izlemeye

    YanıtlaSil
  3. Apartman çoğu kez karşıma çıkıyor ama nedense filme bir türlü giriş yapamadım. Bir kez daha deneyeyim :) Sürükleniş filmini Shailene Woodley hatırına izlerim diye düşünmüştüm. Görselleri güzeldi, rüya gibi sahneler vardı. Üzerinden zaman geçmesine rağmen hala aklımda olduğuna göre ben de beğenmişim :) Sonu da sürprizliydi. Bu da hoşuma gitmişti. The Perfect Strom'daki dalgaların boyuna o mücadeleye kalp dayanmaz. Heyecanlı bir filmdi.
    Güzel filmler izlemişsin ben de bu ara yıllar önce stokladığım top of the lake'e bakıyorum. İyi gidiyor şimdilik.

    YanıtlaSil
  4. Sürüklenis filmi çok ilgimi çekti, paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. görmedim daha önce hiçbirini

    YanıtlaSil
  6. storm eğlenceli film sürükleyici, adrift izlememişim izlerim oleey :) apartmanı biliyorum bikaç defa izledim, ne oyuncu kadrosu var o filmde yaaa :) hatta bi daha izleyim. fransız usulü işte, biraz da tesadüfler vardı filmde :)

    YanıtlaSil
  7. Kusursuz fırtınayı izledik sanıyorum. Apartman filminde gerçekten oyuncular iyi bulursam izleyeyim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder