Ağaç Ev Sohbetleri 166


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu sevgili deeptone'dan. Yine çetrefilli bir konuya değinmiş. 

"İnsan ne zaman ortaya çıktı?"

Çetrefilli çünkü bir işin bilim tarafındakiler var bir de dini olarak konuyu açıklayanlar. Açık ve net Adem ve Havva'dan geldiğimiz durumu bana çoookkkkk uzak. Bir kere Havva Adem'in kaburga kemiğinden yaratılmış. Daha en baştan kadına "dur sen ikinci sınıfsın" diyen anlayışın ürünü olduğunu görüyoruz zaten. Sonra hepimiz Havva ve Adem'in çocuklarıyız. Yani onca insanın doğuşunu bir kadına yükleyen bir efsane. O iki insanın çocukları da birbirleri arasında ürüyor. Hepimiz kardeşiz o zaman. Neden bu ırkçılık, kavgalar?

Neyse konuyu bulandırmayayım ben. Yıllarca maymundan geldiğimize inandıktan sonra birkaç yıl önce seyrettiğimiz Cosmos belgeselinin bir bölümünde memeli benzeri sürüngenlerden geldiğimizi dinledim. Permiyen devrinin ortasından başlayarak 70 milyon yıl öncesine dayanan bir oluşum süreciymiş bu. Söz konusu memeli benzeri fareye benziyormuş bu arada. (maymun daha iyiydi) 

Bulunan fosiller, yapılan araştırmalarla ortaya çıkan sonuçlar bunlar. Şimdi sürüngenlere bakınca onlara benzemiyoruz ama gibi bir savunma geliştirilebilir. Ama milyonlarca yıl içinde memeliler ayrı, ssürüngenler ayrı biçimde evrim sürecine devam etmiş.

Modern insanın doğrudan atası olduğu kabul edilen Homo erectus ise Afrikadan çıkmış. Ama bilim  hala araştırmalarını sürdürüyor. Bakalım yeni yeni buluntular ortaya çıktıkça neler öğreneceğiz. Atalarımız nedir? Kaç bin yıl önce ortaya çıktık?

Yorumlar

  1. sudan geldik deniyor, ilk mikroorganizma sudaymış ya, hayat orda başlamış ya ondan yani atamız onlar sayılır, bilim adamlarına göre, doğruysa tabii :)

    YanıtlaSil
  2. Şu üreme işi de ilginç. Adem ve Havva birleşmiş, çocukları olmuş, OK. Sorun bundan sonrası, birinci derece ensest ilişki!!! Atamızın maymun mu yoksa zürafa mı olmasının önemi yok. Bilim insanları zaman gelecek en doğrusunu bulacak ve kanıtlarıyla bunu ortaya koyacaklardır. Adem ve Havva, cennet ve cehennem hikayeleri ise çoktan çürütülmüş efsanelerden ibaret bence. M.S 400 yıllarında insanlar 1400 yıl boyunca inandıkları Zeus'u, Poseidon'u bırakıp Hıristiyan oldular. Bugün tek tanrılı dinlerin anlattıkları bana antik Yunan devletlerinin Olympos tanrıları hakkındaki efsanelerinden daha inandırıcı gelmiyor. İnsan evreni ve varoluşu tam olarak açıklayamadığı günümüzde yeni bir tanrı arayışı içinde, aklına yatan bir tanrı bulabilse koşmaya hazır. Bulamadığı için de elindekilere sığınıyor sanırım:)

    YanıtlaSil
  3. Memeli sürüngenler mi? Bunu duymamıştım. Fareleri ilaç deneylerinde kullanırlar. İnsanla ortak olan özellikleri nedeniyle. Var bir şeyler demek ki.

    YanıtlaSil
  4. bilim ve din ayrılmaz bir bütündür aslında, kadın da ikinci sınıf değildir, dinde cennet annelerin ayakları altındadır diye bir şey var, çoğu şey çok çarpıtılır bu dünyada maalesef

    ha ama bana sorarsan insan görünen şeylerin çoğu göz yanılgısı

    YanıtlaSil
  5. Ooo, bu haftanın konusu sahiden zormuş. Ben senin yaklaşımına katılıyorum. Bilimin izindeyiz :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder