Misi Köyü

İstanbul'a giderken bu kez Misi Köyü'ne uğradık. Yine merak ettiğim ve daha önce hiç uğramadığımız bir köy. Şimdilerde adı Gümüştepe mahallesi olan Köy'ün tarihi 2 bin yıl öncesine dayanıyormuş. Milattan sonra 183 yılında Alex adlı bir keşişin, seksen beş kişilik bir maiyetiyle Hıristiyanların öncüleri olarak İnkaya ve Misi köylerine yerleştikleri, kayıtlarda mevcutmuş. Buradan daha ayrıntılı bilgi okunabilir.

Yol üstü ziyaretleri yanımdakiler benim kadar sevmediğinden biraz kısa oluyor genelde. Ama burada 2 tane müze vardı.  Aşağıda Fotoğraf Müzesi binası görülüyor. İçinde eski fotoğraf makinaları ve fotoğrafçılıkla ilgili bilgiler bulunuyordu.


Evler çok güzel restore edilmiş.





 

Köydeki diğer müze ise Edebiyat Müzesi idi. Birinci katta güncel sergiler oluyormuş. İkinci katta bağışçıların verdiği eserler, eşyalar sergileniyor. Bazı yazarların gözlüğü, kalemi, piposu, mektuplar, fotoğraflar vardı bu katta. Netten baktığıma göre Türkiye'deki tek Edebiyat Müzesi burası imiş.



Bir de şöyle çay bahçelerinin olduğu güzel bir alan var. 



 

Yorumlar

  1. Çok güzel bir yermiş burası. Renk renk binalar filan kışın karlı görüntüsünü merak ettim onlara da bakayım nasılmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak buralar karda güzel olur sanırım. Ama oralarda yaşamayınca zor kışın gidip gelmek biraz

      Sil
    2. Kış görüntüsüne baktım google amcadan çok güzeldi :)

      Sil
    3. Sizden sonra baktım ben de gerçekten güzel. Ama gitmek ssıkıntı o mevsimde. Bir te orası için kış lastiği falan, masraf...

      Sil
  2. çok güzel korunmuş gerçekten keşke her yer böyle olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke. Bursa bu konuda iyi sanki. Gittiğimiz birkaç yer daha güzeldi.

      Sil
  3. 2 aydır sözde Gölyazı ve Misi Köylerini ziyaret edeceğim:) Benden önce davranıp, hem ziyaret etmiş, hem de yazmışsınız:) Motorin fiyatları biraz daha düşerse, şehir dışı ilk ziyaretimi buraya yapacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz tesadüf oldu. Vakit olunca nereye uğrasak deyip googla girdik, burayı seçtim ben. Gölyazı'nı sevmedim pek. Güzel yer ama pis ve esnaf kötü biraz.

      Sil
  4. hıım burayı hiç duymadım, not aldım, sokaklar ve doğa için, müzemsi yerlerde sıkılırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzeleri severim genelde. Benim küçü de sever ilgisini çkar bir konuyla ilgiliyse. Çoğunlukla girer bir bakarız.

      Sil
  5. Kültür anlamında zengin bir yer olmasını çok sevdim. Ve şirin nir yere benziyor renkli evleriyle yaşanası bir yer gibi göründü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın epey soğuktur ama buraları sanırım.Bu evler ne kadar iyi korur soğuktan bilmem. Vakit yoktu çok muhabbet olayına giremedik çevredeki insanlarla. Bir tek Edebiyat Müzesi'nde bayanla konuştum biraz.

      Sil
  6. İlk kez duydum. Ülkemizde böyle güzel köyler olmasına seviniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek bilinmiyor sanki. Cumalıkızık, Gölyazı daha popüler.

      Sil
  7. Evet ben de çok sevdim. Dere olayı ayrı bir çekicilik katıyor buraya. Edebiyat Müzesi küçüktü. Haliyle sadece bağışlarla kurulmuş. Ama ilginçti.

    YanıtlaSil
  8. Ne şirin bir yer, hiç bilmiyordum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder