İzlediklerimden


 İstanbul, Karadeniz, bayram, ziyaretler, şehir dışından misafirler derken aşağı yukarı bir 20 gündür buralara ucundan kıyısından uğrayabildim. Bu arada bu berbat sıcaklarda hasta olmayı becerdim. İstanbul'da kötü olunca yok üşütme değildir deyip test oldum ya negatif çıktı. Hala kuru öksürük beni terketmedi. Doğal olarak her ne adar insanlar 'test olmuşsun negatif çıkmış' dese de hep bir korku, biraz geri durma modundaydım. Aman tokalaşmayalım, öpmeyin beni (bazen nedense yanlış anlaşılıyor ama işte virüs var) sarılmayalım deyip durdum millete. Neyse bugün gezmelerden paylaşacaktım ya fotoğrafların işi zor göründü gözüme tatil öncesi izlediğim, sevdiğim birkaç filmi paylaşayım.


Dokuz Kraliçe

hayatta hiçbir şey göründüğü gibi değildir lafının altını dolduran çok keyifli bir film. 2000 yılı Arjantim yapımı bir film. Juan, tecrübesiz, genç bir dolandırıcı. Marcos ise biraz anasının gözü diye tabir ettiğimiz cins bir adam. Juan'ın elinden tutup ona yardım ediyor bu arada kendi işini de görüyor. Artık kimin eli kimin cebinde film ilerledikçe görüyoruz. Çok ayrıntı vermemek doğru geliyor bana. Polisiye seviyorsanız kaçırmayın derim.


Uyanışlar

Filmin oyuncu kadrosunu görünce izlemeye başladım. Sonrasında öykünün Oliver Sacks'ın aynı isimli kitabından alındığını okudum. Ben Oliver Sacks'ı çok severim. Teee üniversite yıllarımda keşfetmiştim kitaplarını. Hatta filmi izleyince epeydir yazardan kitap okumadığımı farkedip hemen okuma listeme de aldım.

İnsan ilişkilerinde zayıf olan ve hep laboratuvar deneylerinde çalışan Dr. Malcolm Sayer, ilk kez insanlara hekimlik yapma durumunda kalır. Uzun yıllardır bilinci kapalı hastalar ilgisini çeker ve başka bir hastalık için geliştirilen ilacı denemek için ailelerden izin alır.


 İlk Canilik/ Murder in The First

Kardeşinin karnını doyurmak için 5 dolar çaldığı için Alcatraz hapishanesine gönderilen Henri Young'un hikayesi var filmde. Söz  konusu hırsızlık aynı zamanda posta da dağıtan bir dükkanda olduğu için federal suça giriyor ve azılı mahkumların olduğu hapishaneye gönderiliyor. Psikopat müdür yardımcısı kaçmaya çalıştığı için Young'u hücreye atıyor. Yılda sadece 1 kez dışarı çıkarak 3 yılı hücrede geçiren birinin nasıl cinayet işlediğini ve aslında asıl suçlunun kim olduğunu tartışan muhteşem bir film.

 


Yorumlar

  1. Kuru öksürük için bir kür vereyim,bir su bardağı sıcak suya yarım limon,bir tatlı kaşığı bal,yarım çay kaşığı karabiber,isteğe göre bir kaç tutam zencefil,zerdeçalda atabilirsin.İçerken başta biraz yakıyor ama çabucak kesiyor öksürüğü,ve vücut kırgınlığına birebir,serum gibi anında ayağa kaldırıyor.Dükkan komşuları kapıda kuyruk olurdu senin şu karışımdan varsa diye,şifayı kapan bizdeydi :) Bir dene istersen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu okumuştum sağol, biraz geç yanıt verebildim. Karabiber, limon, zencefil, zeddeçal öksürük olmadan da yaptığım bir karışım. Balı sevmiyorum bir tek ama hep bu kürlerde oluyor işte. Ben böyle garip insanların sevmediği tatlardan hiç rahatsız olmam. Rahat tüketirim.

      Sil
  2. Filmlere bakacağım en kısa zamanda işlerimi toparlayıp yayılıp film izlemeye çok ihtiyacım var :)Dokuz kraliçe ilgimi çekti.

    YanıtlaSil
  3. dokuz kraliçe'de oynayan ricardo darin'in diğer filmlerini de hemen izle hemen :) el aura, gözlerindeki sır gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlerindeki Sır filmini izledim. Evet kesinlikle çok iyiydi.

      Sil
    2. o zamansa, el aura yı ve diğer filmlerini de izleee :)

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun, havalar da değişken bayağı, kötü etkiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava, işler, tadilat, gelen giden yorucu zamanlar kötü oldu sanırım . Herkes evine dönünce 2 günde iyileştim....

      Sil
  5. Geçmiş olsun. Yazın hasta olmak kışın hasta olmaktan daha zor gelir bana. Umarım şimdi daha iyisinizdir.

    Son film ilgimi çekti. İzleme listeme ekleyeceğim. Uyanışlar'ın kitap uyarlaması olduğunu bilmiyordum. gerçek bir olaydan esinlenildiğini okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol. Bunca zaman sonra yanıt verince iyileştim. Uyanışlar'ı duymamıştım ben. Yazarı epeydir boşladığımı farkettim bu filmle.

      Sil
  6. Nine Quens'i izlemiştim. Sonu şaşırtıcıydı. Filmin çatısını iyi kurmuşlar. Robin Williams'ın filmini de tekrar izlemek isterim. Keyifli bir film diye kalmış aklımda. :)
    Çok geçmiş olsun. Koşuşturmaların ardından yeniden direnç kazanmak için dinlenme fırsatı bulabilirsin umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen giden trafiği bitip de rutine dönünce iyileştim. Sağol:)))

      Sil
  7. İlk canilik tanıdık geldi ama izledim mi emin olamadım.

    YanıtlaSil
  8. Sağol. Ah ben de çok soğuk biriyimdir. Küçük oğlum da öyle. Hiç sevmez ona sarılsınlar, el öptürsünler. Corona çıkınca pek bir mutlu olmuştu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder