Ağaç Ev Sohbetleri 152


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu sevgili Manxcat'ten gelmiş;

 "Sonsuza dek asla ortaya çıkmayacak, kimsenin asla öğrenmeyeceği bir şey yapma imkanınız olsa normal şartlar altında yapamayacağınız bir şey yapar mıydınız? Yani diyelim ki bir suç işleyeceksiniz ve kimse sizin yaptığınızı öğrenmeyecek..."

Yapmazdım sanki. Şöyle biraz durdum düşündüm konuyu. Ne bileyim kimse bilmeyecek, ne amacı olabilir ki. Dünyada düzeltilmesi gereken bir dünya sıkıntı var. Bir kere çocukları taciz eden, tecavüz eden pislikler. Ucundan azıcık değil kökünden kesebilmek isterdim. Yaptığımı değil ama belki bir zaman (hiç olmazsa çok kişiyi halledene kadar kimlik ortaya çıkmasın) kimliğim gizli kalabilir. Keşke yapabilsem kesinlikle en pis işkenceleri hakediyorlar.

Bir ara (epey eskiden) Greenpeace katılacağım derdim. Yaptıkları eylemler, dünyanın temizliği için çabalamaları hep güzel şeyler. Hoş aile çocuk deyince işte o hayaller güme gitti. Şimdilerde eskisi kadar aktif de değiller sanki. Ama burada da kendimi gizlemezdim.

Biraz sivri dilli dan dun bir insanım ben. Doğru olduğuna inandığım şeyi yapıyorum, paylaşıyorum, söylüyorum. Şu son birkaç yıl azıcık geri çektimkendimi. hak ihlalaleri arttı, adalet diye bir şey kalmadı. Eeee bu ortamda benim paylaştığım bir twit (her ne kadar o kadar popüler olmasam da) eşimin işine ya da çocuklara zarar verebilir. Birileri bizi cidden izliyor sonuç da. Geçen yıl üniversite öğrencilerinin barınamıyoruz eylemleri sırasında polis aramıştı. Ada bunlardan birine katılmış. Yani cidden izleniyoruz. 

Yani demem o ki ben birşey yapmak istiyorsam bunu göstere göstere saklamadan yapardım diye düşünüyorum.



Yorumlar

  1. Ben soruyu düşünürken çok basit, gündelik düzeyde düşünerek yazmıştım :) Düşünerken, yazarken, okurken eğlenip gülmek amaçlıydı aslında biraz da ama içinde yaşadığımız dünya öyle bir hâle geldi ki 2 dk durup nefeslenip eğlenecek halimiz bile kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kendi yazımı yazdıktan sonra geldim sana. Öyleymiş. Aslında güzelmiş seninkisi. Dediğinn gibi şu yaşadığımız dünya bizi ne hale getirdi.

      Sil
  2. greenpeace üyesiyim ben yaaa gemileriyle alaskaya gittim balina kurtarmaya :)

    YanıtlaSil
  3. Tepkili olmak ama yapamamak, elimizden bir şey gelmemesi, gücümüzün yetmemesi. Ben de öyle düşünüyorum. Keşke yasal sınırlar içinde önlemler alınabilse, toplumsal düzen sağlansa...
    Toplumda psikolojik rahatsızlıklar, uyumsuz çocuklar çoğalıyor. Kim sesimizi duyacak, suçlular nasıl cezalandırılacak...?
    Sağlıkla, mutlulukla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kişi bu durumda. Yanlışı görüp seyretmek zorunda kalmak. Ses çıkardığınızda bir biçimde zarar görüyorsunuz. Adalet yok artık

      Sil
  4. Sonsuza dek ortaya çıkmayacak, gizli kalacak şey illa suç olmak zorunda değil tabi ki:) Dediklerinizde alenen ve açıktan yapılabilir ama yine dediğiniz gibi çoluk çocuğa karışmadan önce:) Ya da iyilik yap, denize at misali yardımlar yapılabilir gizli kimlikle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çocuklar bahane midir diye de düşündüm aslında yazarken. İnsan yine isteklerinin arkasından gitmeli mi?

      Sil
    2. Çocukları bbahane mi ediyorum diye düşündüm yazarken. Aslında isteklerimizin peşinden gitmeli miyiz?

      Sil
  5. suç işlemem kesinlikle biri beni izliyor ya da suç işlemezsem ödül alacağım diye değil kendi düşünce tarzım nedeni ile suç işlemiyorum ben :-)) ama aklımda eğlenceli bir şey var açıkçası :-))

    YanıtlaSil
  6. İlk maddeye katılıyorum kesinlikle, çocuklara ve hayvanlara zarar vermekteki amaç ne olabilir diye düşünmekten kendi kendimi yiyip bitiriyorum çok zaman, neden yani, neden böyle bir şey yapar insan, hiçbir açıklaması yok bunun.

    YanıtlaSil
  7. Bu konuyu başka blogda da okudum ve aklıma bir şey gelmedi. Ben suç bilinci yüksek biriyim sanırım kimse olmasa bile yere çöp bile atmam 😃

    YanıtlaSil
  8. Konunun ucu süper kahramanlığa gidiyor sanki. Süpermen gizli kimliğiyle iyilik yapardı, suçlularla savaşırdı...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder