Life After Life


 Bir öneri üzerine izlediğim 4 bölümlük mini diziden bahsetmek istedim. Life After Life, Kate Atkinson'ın aynı adlı kitabından çekilmiş, kitap Türkçe'ye "Hayat, Sil Baştan" adıyla çevrilmiş. Dizide Ursula daha doğar doğmaz ölüyor ve ertesi gün yeniden doğuyor. Hayatının çeşitli dönemlerinde yeniden ölüp en baştan başlıyor ve yapılan hatalar yinelenmiyor. Ursula büyüdükçeçok sevdiği kardeşi Teddy'nin savaşta ölmesini kafaya takıyor. Bir biçimde onun yaşaması istiyor. Bunun yolu Hiter'i öldürmek.

Böyle anlatınca saçma gibi geliyor kulağa ama 4 bölüm hiç sıkılmadan izletiyor kendini dizi.  Nietzche'nin "amor fati (kaderini sev) kavramı karşımıza çıkıyor bu arada. Ki ben ilk kez duydum. Amor Fati, yaşanan her şeyi acı ve tatlı fark etmeksizin kabullenmek ve onları kucaklamak anlamına geliyormuş. 

Böyle bir dizi için son biraz sönük kalıyor belki ama dizi izlenmeye değer. Dizinin son sahnesinde aile konuşuyor bunu "yeniden yaşama dönmek istermiydik?" Peki siz yeniden yeniden yaşamak ister miydiniz? Yeniden yaşasanız neleri değiştirmek isterdiniz?



Yorumlar

  1. Dizinin öncelikle 4 bölüm olmasını sevdim. Konusu da hoşuma gitti. Life After Life'ı izlerim ben :) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de seviyorum kısaları. Film tadında bitiyor

      Sil
  2. izleyim bunuu :) ozark bitince, ozark efsane dizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozark duydum Derya paylaşmıştı sanırım ama izlemedim. Çok var izlenecek

      Sil
  3. Önce bana izlemişim gibi geldi ama muhtemelen izlemedim. İzlemediğime göre kesin izlerim o halde. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. İlginç geldi konusu izlerim.Bu arada ozark'ı yarım bırakmışım ben neden, daha cazip bir şey mi izlemişim ki deep :)

    YanıtlaSil
  5. Ya ben karıştırdım. Netflix'te After Life dizisini izlemiştim, ondan bahsediyorsunuz sandım. Oturup birbiri arkasında yeniden beş bölümünü bitirdim. Siz dört bölümlük deyince farklı bir diziden söz ettiğinizi anladım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka sanırım sizin izlediğiniz. 5 bölüm arka arkaya çok iyi performans. Beni ev halkı topa tutar sanırım en fazla 2 bölüm ortadan kaybolabiliyorum.

      Sil
  6. Fantastik havası yok ama yeniden yeniden doğuş söz konusu. Ben ilk kez duydum sonra biraz netten bakıp okudum. Ama rahat bir zamanda araştırmak istiyorum merak ettim açıkcası.

    YanıtlaSil
  7. Son yılların popüler konusu bu. Film, dizi ve kitaplarda sık sık karşıma çıkıyor ve hepsinde anafikir aynı. Tekrar tekrar yaşasan da aynı hataları yapıyorsun. Yapmasan bile hiçbir şey tamamen istediğin gibi mükemmel olmuyor. Bu yüzden hayatını sev ve tadını çıkar, keşkeleri, eğerleri düşünme.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder