303


 303, nette dolanırken konusunu sevip seyrettiğim ve iyiki seyretmişim dediğim bir film. Hala eğitim hayatının içinde olan ve kişisel soruları ile boğuşan iki gencimiz var filmde. Jan ve Jule'ın yolları bir seyahat sırasında kesişir. Hani böyle başlayınca "hah taman işte aşk başlıyor. Klasik" diyorsunuz. Ben de öyle dedim.

Filmi izlemeyi sürdürdükçe yok başka bir yol hikayesi. Sanki öylesine basit kamerayla çekilmiş, biraz belgesel tadında, doğal kendi halinde yapmacıksız gençler var. Gençler yol boyu çeşitli konuları konuşup tartışıyorlar. Sizi öyle bir çekiyorlar ki filmin içine. Siz de başlıyorsunuz o konuları düşünmeye. Belki de zaten düşündüğünüz, sorguladığınız konular bunlar.

Gençlerden biri daha kapitalist biri daha sosyalist görüşlere sahip. Tartışıyorlar ama araştırmalardan örnekler vererek, destekli. Ve ben seyrederken eğitim sistemine bak. Çocuklar neler öğrenmiş dedim.

Filmi Devrim'le seyredecektim. Baktım o sevmez sıkılır. Seçtiğim diğer film fos çıktı. Buna geri döndük. Ve O bile benimle sonuna kadar ilgiyle seyretti. Fena halde tavsiyi ederim filmi...



Yorumlar

  1. Amerika'da meşhur bir yol var numarası 666. Oradan da filmler çıkmıştır.
    Almanya'daki 303 numaralı yolu da buldum şimdi... Filmi merak ettim, bol konuşmalı bir metin kokusu aldım :) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izliycem, yol filmlerini severim. bak örümcek yazına yorum dapamadım. bir yorum olursa onu yanıtla olarak yorum yazabilcem :)

      Sil
    2. Yorumu ancak yorum yapan birisinin altında "yanıtla" kısmı olduğu için yapabiliyorum, aksi takdirde yorum yazacak alan açılmıyor niye böyle oluyor anlamadım :( Acaba şu yorum seçmek için oluşturulan Blogger ya da Google düğmesini teke mı indirmek gerek?

      Filmi internette aratıp izleyeceğim. Sevdiğim tarz. Bu arada örümcek fotoları bir harika.3.fotoğrafa bayıldım.. resmen bir delik oluşturmuşlar :)

      Sil
    3. o düğme nereden teke inecek bulamadım. Epey bir karıştırdım uyarıları görünce. Bu konada epey bir cahilim. Araştırmaya devam

      Sil
  2. Bizim toplumun en büyük sıkıntısı.. Hiç birşey bilmeyen insanlar, her şeyi bilir gibi davranıp, her konuda ahkam kesiyor:) Çünkü ailede alınamayan eğitim, okullarda da eksik öğretimle devam ediyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlar okumuyor artık, anne-baba okumuyor araştırmıyor. Çocuk da aynı oldu. Dediğin gibi okuldaki eğitim de nanay. Ekstra destekle çocuklar anca sınavara bile hazırlanabiliyorlar.

      Sil
  3. Yazınızı dün okuduktan sonra filmi izledim ve çok beğendim. İki kişi harika bir karavan muazzam bir iş çıkarmışlar. Teşekkür ederim. Bu arada sıcağı sıcağına yorum yazmak istedim, başaramadım. Sorun nedir bilmiyorum ama ancak daha önce yorum yapılmışsa yorum yapılabiliyor yazınıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzeldi. Ben çok ayrıntıya girmek istemedim yazarken ama izlemesi inanılmaz keyifli bir filmdi. Yorum konusunu nasıl halledeceğim bilmiyorum. karıştırdım bugün ama anlamıyorum. Olmadı bu konuda bilgili bloglara danışacağım.

      Sil
  4. Nereden yorum yapıldığını buldum :-)

    Bu filmi İnstagram'da takip ettiğim bir hesap da şiddetle öneriyordu. O zamandan beri aklımda ama henüz izleyemedim. Yazın kitap okuyamadığım için hep dizi ve film izlerim. Bu filmi de listeme ekliyorum. Öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben filmleri seyrettiğim bir sitede gördüm. Afiş, yol hikayesi olması ilgimi çekti. Duymamıştım filmi. Hatta dediğim gibi eşimle seyrettiğim için sıkılır diye önce vazgeçelim ben tek izlerim dedim ama bizi ters köşeye yatırdı film.

      Sil
  5. Merak ettim bulursam izleyeyim ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder