Oscar 2022 adayları


 West Side Story

1957 yapımı müzikalin yeni uyarlaması olan film, etnik kökenleri farklı 2 gencin aşkını anlatıyor. New York'a Porto Rico'dan gelenler ile kentin yerlisi  iki genç grubun çatışmasıyla açıyoruz filmi. Doğal olarak 2 grup arasında  duygusal ilişkiye sıcak bakılmıyor hele de çetelerden birinin liderinin kızkardeşine aşık olmak....

Genel olarak müzikal sevmem ben. O yüzden bu filmde bir tık sıkıldığım doğrudur. Ama benim bu özel sıkıntımdan bağımsız olarak filme baktığımızda danslar ve müzik çok keyifliydi. Fotoğraf olarak kullandığımdan da anlaşılacağı üzere özellikle Anita karakterini çok çok sevdim. O sokak dansı kesinlikle izlenmeye değerdi. Bir de sokakların dokusu, o iplerden sarkan çamaşırlar, arabalar....Hepsi incelikle düşünülmüş detaylardı.

Bir dikkatimi çekende o ilk salon dansı sahnesinde 2 gencin karşılaşmaları gösterilirken diğerlerinin dansının flulaşması oldu. Fotoğrafta da yaparız ya düşük enstantane kullanarak. Çok hoş bir görsellikti. Seyrettikten sonra şöyle bir baktım da yorumlara; genelde 1961 yılında çekilen filmle karşılaştırılıp önyargılı izlenmiş ama Steven Spielberg epey bir övülmüş. Bu arada ben ilk filmi de izlemedim. 


The Eyes of  Tammy Faye

Evangelist ve Televangelist kelimelerini bilgi dağarcığımıza ekleyen film. Televizyon programları ile  Hristiyanlığı yaymaya çalışan Tammy Faye Bakker ve Jim Bakker’ın hikayesini izliyoruz filmde. Jim, daha körü körüne bir inanca ve biraz da işin dolandırıcılık kısmına kayarken Tammy aykırı bir dindar profil çiziyor. 

AIDS konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyor, evlilik dışı çocuğu olan kadınları korumaya çalışıyor. Dini çevrelerde kabul görmeyen LGBT'li bir bireyle yayın sırasında röportaj yapması da oldukça ilginçti. 

Kurdukları bir nevi oluşum sayesinde epey bir para toplayıp oldukça lüks hayat yaşamışlar. Sonuçta Jim dolandırıcılıktan hapse giriyor ama film biraz Tammy Bakker karakterini aklamaya çalışmış gibi. Kocası tarafından mağdur edilen bir kadın çizilmiş az buçuk. Sonuçta sevdim ben filmi. İlginç bir konu ve hayat hikayesiydi.


Yorumlar

  1. Tammy Faye'i bugün izledim ben de, kesinlikle ilginç bir hikayeydi. ABD'de oldukça biliniyormuş hikayeleri ama bizim buralara uzak olunca televangelist kelimesini bile yeni öğrenmiş olduk cidden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hikayesini v bu kadar tanınmış olduklarını öğrenince şaşırmıştım ben. Hiç duymamışız.

      Sil
  2. ikisi de fena film değildi :) uluslar arası lara geçtim. hand of god pek hoştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın en kötü kadını flmini buldun mu? Onu uzun zamandır merak ediyorum.

      Sil
    2. dünyanın en kötü insanı mı? ya sana 15 gün önce bir link vermiştim, spencer ı sorduğun zaman, worst person da vardı, spencer da, o zaman izlemedin herhalde, şimdi teliften kaldırmışlar, ikisini de :) ben de izlemedim daha, bulunca sölerim sana da :)

      Sil
    3. Evet girdim o linklere de bir tane West Side Story izledim birinden. Diğerinden Devrim'e indiriver dediydim onların sistem o siteyi kabul etmemişti. kalmıştı. Sonra da yok işte. Neyse gelince artık

      Sil
    4. indirme siteleri ise rus torrentleri, süper kalite görüntüler, bütün filmler bulunabiliyor, türkçe alytazı org sitesinden de altyazı alınıp filme ekleniyor, bunun için de altyazı programı var. herkes böyle yapıyor, arşiv sevenler yani, ben biriktirmiyorum, o yüzden indirmeden izliyorum, yts mx ideal benim için, hep ordayım, eğer bir filmden çok çok etkilenirsem indiriyorum ama çok nadir, örneğin, spencer ve the hand of god ı indircem :)

      Sil
  3. Bu fotoğraftaki dans sahnesi güzeldi bence.

    YanıtlaSil
  4. Filmleri o kadar keyifle izleyip anlatıyorsunuz ki sen deep şule size hayranim cidden ben izleyemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. An sağol. Aslında ben o kadar iyi anlattığımı hiç düşünmemiştim. Film seyretmeyi severim ama anlatmak, aktarmak zor işler.

      Sil
  5. Selamlar, West Side Story'nin eski olanının daha sert olduğu kalmış aklımda. Gençken mi izledim çocukken mi tam hatırlamıyorum ama delikanlılar dediğim gibi daha bir maçoydular sanki. Yeniden izlemek lazım eskisini, ama bir süre sonra. Bu kadar müzikali bünye kaldırmaz :)) West Side Story genel olarak güzeldi. Büyük ekranda çok daha etkileyici olurdu.
    Tammy Faye'e ödüller gelip duruyor. Bakalım Oscar'da son sözü kim söyleyecek. ;)

    YanıtlaSil
  6. West side story i merak ettim. Bu ara durdu yine izleme şevkim😅.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder