Ağaç Ev Sohbetleri 136


 Ağa Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu sevgili DeepTone'dan 

"Baharın gelmesi sizi heyecanlandırır mı? Bu heyecanı tarif eder misiniz?"

Severim ben baharı. Ardından yaz gelir bir kere. Sıcak, deniz, yüzmek, güneş.... Bahar mevsimi pek çok anlamda keyifli. Doğa uyanıyor bir kere. 


Bahçe papatya dolu. Bu yıl mazot korkusuna tarlaya bir kez budama için gittiğimizden oradan bahar fotoları yok malesef. Ama bahçe bile yetiyor. Her sabah yürüyüş yaptığım parkta da güzel kokular başladı. Kenarlardaki bir tür çalının çiçekleri çok hoş kokuyor. Yakında portakal çiçekleri de başlar. Hafta sonu Urla'da mevsimin ilk kelebeğini de gördüm. Badem, erik çiçek açtı bile. Bir de uzun geçen kış, ekonomik zorluklar, pandemi derken ciddi sıkıntılı bir dönemdi. Hoş ekonomi orada hala duruyor, geçit vermiyor ya....

Önceki yıllardan tarla

Kışın da düzenli yürüyüşlerimi yaptım. Bu ara bir de spora taktım. Geçen haziran ayında yaptığım spor süresini arttırmaya karar vermiştim. Bu zamana kadar da epey uydum bu kararıma. Yürüyüş artı, evde bölgesel çalışmalar, biraz ağırlıkla çalışma, biraz yoga....Kilo verdim mi cık. Menepoz öncesi dönemi (sonbaharımda mı oluyorum şimdi ben) yaşayınca gitmiyormuş o kilolar ama epey bir kas yaptım. baharla daha çok dışarlarda dolanırız artık.

 

Geçen pazar Urla. Aslında çimmeye epey bir niyetliydim. Ama şimdi kostümlerimi giyerim, sahil kalabalık, giremezsem....Seyirci çok olunca yemed yani... Deniz suyu sıcaklığına baktım 13 dereceymiş. Yine de şortla, tişörtle falan çıktım yürüyüşe. Ama sahil rüzgarlı olunca bir kat daha  giyindim:((( Neyse şimdilik denizde yürüyüş olsun.



Yorumlar

  1. oh, hafta sonu annemler alaçatı ot festivalindeydi, enginar, arapsaçı filan yiyip ayhan sicimoğlu dinlemişler konserde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de niyetlenmiştim ama cumartesi Deniz'in bilgi yarışması çıktı. Pazara da pek birşey kalmaz diye vazgeçtim. Konseri zaten kaçırıyorduk

      Sil
  2. tarlanın resmi ne kadar da güzel...minik bir ceviz ağacı mı o ? komşu olmuş gelinciklere ..baharın resmi bile mutlu hissettiriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceviz var tarlada. Eşim çok seviyor ve tutturmak için epey uğraşıyor. Bölgeye uygun cins tabi ki. Ama bu yıl artan mazot yüzünden tarla keyfi yapamıyoruz malesef

      Sil
  3. Güneşi görünce insanın içinde bir kıpırtı başlayıveriyor. Deniz kenarına indim bende birkaç gün önce. Ama şapkamı çıkarmaya cesaret edemedim. Bunun için hava biraz daha ısınmalı. Sonbaharda dirençli kilolara sahip olmak kaçınılmaz gibi. Ben şahsen kaçamadım. Ömür boyu 56-57 olan kilom 62 ye sabitlendi. Bir ara canım sıkılmıştı ama artık uğraşmıyorum kendi haline bıraktım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her daim kilo sorunu yaşadım. Ergenlikten beri. Ama bu ara taktım işte. Bakalım kaslar ne ara iflas edecek. sos vermeye başladılar:((( Biraz da bir yerlere gidememek, eskisi gibi gezememek belki de. Onların yerine koydum

      Sil
  4. Böyle güzel fotoğraflar sonrası insan baharı istemez mi zaten :))

    YanıtlaSil
  5. ben pek bu havayı sevmem insan ne giyeceğini bilemez falan ve sıcağı da zaten hiç sevmiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kalın giyer sonra katları çıkartırız. Devamı yaz ya iyidir bahar diyenlerdenim ben. O kalın kılıklardan kurtulmak bir de...

      Sil
  6. Artık bahar havasını yaşamıyoruz sanki. Birden soğuklar kesilip yaz havasına giriyoruz. Yine de doğanın canlanması, ağaçların çiçeklenmesi güzel. Aperatif niyetine de olsa deniz sezonunu açmışsınız. Nisan ve Mayıs ayları en sevdiğim aylar. Ne soğuk ne de bunaltıcı sıcak. Umarım güzel bir bahar yaşarız bu yıl:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Daha geçen hafta donuyorduk İzmir'de. Ben cumadan beri tişörte geçtim. Bugün sabahtan şort tişört gezenler vardı. O aradaki baharlık kavramı kalktı resmen.

      Sil
  7. Baharın gelmesi beni de çok heyecanlandirır ve mutlu eder 🌸🌸🌸

    YanıtlaSil

Yorum Gönder