Seyrettiklerimden


 Passing

Oscar listesinde niye yok anlayamadığım bir film Passing. Film 1920'lerde geçiyor. hayatını beyaz gibi yaşamaya çalışan açık tenli bir zenci olan Clare ile yıllar öncesinden tanıdığı Irene arasında geçiyor film. Zengin bir adamla evli olan Clare gerçek kimleğini saklıyor. İrene ile karşılaşınca ise onların arasına karışmak istiyor. İrene ile karşılaşınca o zengin ve huzurlu! yaşantısının pek de öyle olmadığını farkediyor. İşin içine kıskançlık, nefret, kızgınlık pek çok şey giriyor. Kesinlikle çok güzel bir film.

 “Passing” kavramı biriymiş/başka bir zümreye aitmiş gibi davranmak anlamına gelen ve kendi sınıfından, cinsiyetinden, kimliğini oluşturan etkenlerden biriyle alakalı geçerliliği sağlamaktan geliyor"" muş. 


Gucci Ailesi

Film, ailenin torunu Maurizio Gucci'nin evliliği ve cinayetine odaklanan bir film. Bir partide Maurizio ile tanışan Patrizia, onunla birlikte olmak için her yolu dener. Sonunda Gucci ailesinin karşı çıkmasına karşın evlenirler. Evlilikleri ile birlikte Patrizia, şirketin işlerine de burnunu sokmaya, aile arasında ikircikler çıkarmaya başlar. Başta karının suyuna giden koca zamanla yeni bir ilişkiye başlayıp boşanır.

Lady Gaga'yı seviyorum ben. Bu filmde de harikaydı bence. Fettan gelini kesinlikle çok iyi oynamış.Bu arada Gucci ailesinin varisleri filmi beyenmemiş. "Kendilerinin dışındaki kişilere duyarsız" olarak algılandıklarını düşünmüşler. Film, aileyi ve olayları ne kadar gerçekçi anlatıyor bilemem ama ben sevdim.


Nordsjoen

Bu da oscarla ilgisi olmayan ama sevdiğimiz bir film.  Norveç'de 1969 yılında dünyanın en büyük petrol sahası Ekofisk, Kuzey Denizi'nde keşfedilmiş. 50 yıl boyunca bu bölgede ciddi petrol çıkartma yaşanmış. Filme göre 350 kuyu var. Filmde bir platformun yer çöküntüsü sonucu yılıkması ile başlıyor. Başta basit bir çöküntü olarak görülen olayın aslında yıllardır hunharca yapılan sondaj sonucu oluşan 1 mil uzunluğunda bir çatlaktan meydana geldiği anlaşılıyor.

Sonu tahmin edilebilir bir aksiyon olmasına karşın devletlerin petrol için doğayı nasıl katlettiklerini, dünyanın formunu bozduklarını gösteren güzel bir filmdi.

 



Yorumlar

  1. Passing'in şirketi büyük ihtimalle BAFTA'ya ağırlık verdi. İngiliz filmi olması nedeniyle oradalar ve 4 dalda adaylığı var. Passing'in kelime anlamı da filmin başlığına iyi oturmuş. Kaçırmam izlerim. :)
    Gucci Ailesi filminde Lady Gaga'nın performansını merak ediyordum. Onu da yakında izleyeceğim inşallah.
    Nordsjoen filmi tanıdık geldi. Onun da fragmanına bir göz atayım. Heyecanlıya benziyor.
    Çok teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  2. üçünü de izleyebilirim. üçüncüüsü kuzey sineması oleeey :)

    YanıtlaSil
  3. son filmi seyrettim çok sinir bozucu ve üzücüydü tabi.. Gucci'yi izleyeceğim daha Gaga'nın performansı için..

    YanıtlaSil
  4. Üçü de izlemediğim filmler ama bu ara çok boş kaldım ve her akşam bir film izlemeye başladım:) Listeme alıyorum bunları da:)

    YanıtlaSil
  5. İzleyebilirim zaten bu ara netlixe sardım iyice 😄😄😄

    YanıtlaSil
  6. nordjsoen izledim, iyiydi :)

    YanıtlaSil
  7. İlk iki filmi merak ettim ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder