Ağaç Ev Sohbetleri 129


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu deeptone'dan.

“Evinizin yakınına büyük bir AVM inşa edileceğini duydunuz. Bu hoşunuza gider mi?”

 Kesinlikle yanıtım koca bir HAYIR. Her şeyi geçtim trafik olayı var. Çekilir çile değil. Gittiğim (kesinlikle 40 yılın başı ve ihtiyacım varsa) AVM'lerden biliyorum ki trafik oluyor. Hele ki genelde kullandığımız hafta sonlarında. 

İzmir Buca'da oturuyorum. Zaten ciddi bir trafik sorunu var. Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsü, güzel sanatlar lisesi ve fen lisesine karşın buraya bir metro hattı yok. Bir de her nedense ana yol üstünde kendin pişir, kafe ve bar türü yerler var. Hafta sonu gece saatlerinde bile trafik olayı olduğunu düşününce AVM tüylerimi diken diken etmeye yetiyor.

Bu arada genel olarak alışveriş merkezi seven biri değilim Bir biçimde gitmek gerekirse evin 3 erkeğine alınacaklar alınır ben pek bakmam bile. Eskiden kipa vardı hani uygundu fiyatları onun için Urla gidiş dönüşü falan uğrardık. Ama yıllar var ki oralara takılmıyoruz. Pandemi dönemi de bir kez o da bir mağazadan deneyerek alacağım diye girmişliğim var. 

Yani bir hatun kişi olarak avm seven biri hiç olmadım. Hani kitapçı dersiniz, cafe dersiniz...Cafe değil de açık havada bir yerler daha keyiflidir bana göre. Kitap olayı da netten alışverişe alıştım sanırım yıllardır. Gezme dersen sahafları severim ama. Hatta geçenlerde bir arkadaşla ara sokaklarda dolanırken ikinci el kitap yazan bir yere girdik. Orayı daha önce de görüp girmemiştim. Nedense yaşlı bir amca karşılayacak bizi diye düşünmüştüm. Gençten bir çocuk ilgileniyormuş. Ne ileyim az buçuk hayal kırıklığı oldu.  


Yorumlar

  1. Avm'lerin trafiği arttıracağı şüphe götürmez. Konu üzerinde düşünürken Avm'lerin bulunduğu yerdeki arazileri değerli kılabileceği ya da civardaki kiralık evlerin fiyatlarını arttırabileceği ihtimali aklıma geldi. Bu fikrimde doğruluk payı olabilir mi diye merak ettim.
    Pandemi döneminde hiç gitmedim sanırım. Gittiğim hiç aklıma gelmiyor. Mahalle esnafından karşıladık hep ihtiyaçlarımızı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle artıyordur fiyatlar. İnsanlar istiyordur bu yüzden avm diye düşünüyorum. Hatta bizim evin karşısındaki otobüs garajı için de böyle bir plandan bahsediliyordu bir zamanar. Neyse gitti gibi o dedikodular.

      Sil
  2. ee nerden alışverii yapıyon peki, giysi, ev eşyası filan, her şeyi netten mi alıyon ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ev eşyası pek almam. Acil gerekeni netten falan. Giysi genelde pazara takılırım. Bak severim oraları ama pandemi de oralarada gitmedim pek. Ben eşortman, şort, spor ayakkabı falan onların etrafında dönen bir insanım. Alsam da genelde öyle şık şeyler dolap bekler:(((

      Sil
    2. eşofman, şort, spor ayakkabı için o zaman "barçın" ideal, konakta, en üst katta indirimli ürünleri de var, barçın, izmir klasiği :)

      Sil
  3. Çok fena ya. Bak biliyormuşsun işte. Hiç sevmiyorum buraların trafiğini. Çoğunlukla Şirinyer'e yürürüm zaten. Otobüs kullansam da çok farketmiyor.

    YanıtlaSil
  4. Benimle aynı fikri taşıyan insan sayısının fazla olmadığını düşünürdüm. AVM'lerin de bir dönem modası olduğunu sanıyorum. Ankara'da yaşarken yeni bir AVM açıldığında millet sürü gibi ona takılır, eski AVM'lerin pabucu dama atılırdı. Sözgelimi şehrin göbeğinde, Karum gibi prestijli yerlerde mağazaların çoğu kapandı, Atakule işporta çarşısına döndü. Sonradan renovasyon çalışması yaptılar, biraz elden geçirdiler ama son durumunu bilmiyorum. Trafik sorununun yanı sıra kiralar çok yüksek olduğundan dükkan sahipleri bunu bir şekilde ürünlere yedirdiklerini sanıyorum. Kısacası AVM benim de hoşlanmadığım yerler. Zaten çoğu insan vakit geçirmek için aylak aylak dolaşıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AVM'lerle bağım gerekli alışveriş dışında hiç olmadı. Kapalı bir ortamda vakit öldürmek (ki bana göre boşa geçen zaman) benim tarzım değildir. Ha gittiğimizde yapı marketleri severim ama. Oralarda fikirler, işe yarar şeyler bulunabilir. Bir de ikea hevesim oldu. İlk gittiğimizde bir park sorunu yaşadık ve koca kişisi oradan nefret etti. Başlamadan bitti ikea sevdam. Yazdığım gibi fiyatlar uygun diye yol üstü kipa'ya uğrardık eskiden o da satıldı. Buca'ya nispeten yakın bir avm kompleksi var. Oraya da ihtiyaç varsa içindeki spor mağazası için (bot, mayo, top , bisiklet aparatı vs epey çeşit oluyor) girer alır çıkarız.

      Sil
  5. Ben de istemezdim. Hiç sevmem zaten AVM gezmeyi 🙄

    YanıtlaSil

Yorum Gönder