Seyrettiklerimden


 Dönüş/Return

Vanya ve Andrey’in babaları, on iki yıl süren bir ayrılığın ardından ansızın çıkagelir. Anneleri ile birlikte yaşayan çocuklar bu dönüşe anlam veremez. Abi çok mutlu olurken küçük kardeş, babasına mesafeli yaklaşır. Babaları ile birlikte bir yolculuğa çıkar çocuklar, hayallerindekinden çok farklı bir baba ile karşılaşır. 

Güzel bir filmdi. Bence biraz soru işaretleri ile bitti. Filmin en trajik yanı büyük kardeşi oynayanVladimir Garin'in ölümü sanırım. Garin, 25 haziran 2003 tarihinde filmin galasının yapılacağı gece, ilk sahnede yer alan kuleden eğlencesine atlamış ve yaşamını yitirmiş.



200 Metre/ 200 Metres

Filistin yapımı film, İsrail-Filistin arasındaki duvarı anlatıyor. Mustafa ve Salwa üç çocukları ile birlikte yaşayan Filistinli bir aile. Salwa, Batı Şeria duvarının diğer tarafına rahatça geçip çalışıyor ve oturuyor. Mustafa ise duvarın diğer tarafında oturma izni almayı kesinlikle reddediyor. İki ev arasındaki mesafe sadece 200 metre ama bir de geçilmesi utanç duvarı.  Film, oğlu trafik kazası geçiren Mustafa'nın duvarın diğer tarafına kaçak yollardan geçmeye çalışmasının hikayesini anlatıyor. 

Seyrederken Mustafa'nın tavırlarına kızsam da bir coğrafyada yaşanan mücadeleyi öğrenme açısından güzeldi bence.


 100 Metros/ 100 Metre

İspanya yapımı filmde bir mücadele anlatılıyor. Multipl skleroz tanısı konan Ramon, hızla hareket yetisini yitirmeye başlar. Yaşadığı sağlık sorunu agresifleşmesine neden olur. Hamile olan karısı, Ramon'la ilgilenmesi için kendini iyice salmış babasını görevlendirir. Iron Man yarışmasına katılmaya karar veren Ramon kayınpederi ile birlikte antremanlara başlar. Film, gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilmiş.

İki erkeğin didişmesi, kaybedilen sağlığı kazanma mücadelesi seyredilmeye değer. Son yarış sahnesinde gerçek karakterin görüntülerine de yer verilmiş.



Görünmez Adam/The Invisible Man

Oldukça zengin bir bilim adamının karısı olan Cecilia Kass, yaşadığı şiddetten ve kocasından kaçar. Korku içinde saklandığı evden bile çıkamazken kocasının öldüğünü öğrenir. Ancan bundan sonra, tuhaf olaylar olmaya başlar ve kocasının ölmediğini anlar. 

H.G. Wells’in romanından uyarlanmış bir filmmiş. Orta karar, az gerilim, az bilim kurgu...Çerezlik niyetine seyredilebilir.



Yorumlar

  1. ilk 3 filmi izlerim peki :)

    YanıtlaSil
  2. ispanyol filmi ilgimi çekti.. görünmez adamı izledim çok vasat bir film bence..

    YanıtlaSil
  3. Dönüş' ü izlemiştim ben, görünce hatırladım. Televizyonda denk gelince başını kaçırmıştım ama sonuna kadar izledim. Etkileyiciydi. Oyuncunun öldüğünü bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  4. İzlenecekler listesi o kadar çok arttı ki:) Belki de ikinci bir televizyon almalıyım:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder