Metro istasyonları

Benim fotoğraf çekerken son dönem takıntım, iç mekanda net çekmeye çalışmak. Epey bir zor oluyor haliyle. Hele bu aralar zaman zaman açık alanda bile titrettiğim düşünülünce. İç mekan çekimlerini her zaman tripotla yapamıyoruz çünkü yasak. Bir ara İzmir'de metro içi çekim yapmak istedik, yazılı izin aldık birkaç arkadaş. Öyleyken bile yolcu varken çekime izin vermediler. İstanbul'da metroya bindiğimiz bir seferinde ortam hoşuma gitti çıkardım çektim. (yukarıdaki) Ama kaçak çekme psikoljisi işte o ada da dikkatli olunmuyor.

Yine bir başka metro binişi sırasında Levent tarafında şu renkli istasyona denk geldik. Bayıldım resmen. Deniz şurda dur, Deniz şöyle yürü diyerek arka arkaya epey bir çektim. Bir taraftan yasak mı acaba? durumu. Eh hiç fena olmadı. Bir sonraki seyahate epey bir araştırıp yeni yeni denemeler yapmalı.




 

Yorumlar

  1. Son karedeki renkler ve ışık oyunları harika. Yasak meselesine rağmen ben de ilk metro açıldığı zamanlar çok çekim yapmıştım. Kaçak tabi :) Uzun pozlamalardaki hayalet trenler çok hoş olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bayıldım bu istasyona ben. İzmir'de sıkıntı yaratıyorlar ama İstanbul rahat gibi sanki.

      Sil
  2. Alttaki kareler çok iyi görünüyor gerçekten. Metroda çekim yapmak için yazılı izin alındığını bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamsız aslında. İnsanlar cep telefonuyla her yerde çekim yapıyor iş makinaya gelince "yasak" Profesyonel deniyor ama şimdi o kadar iyi çekim yapan telefonar var ki...

      Sil
  3. Izin almadan kacak cekme konusunda haklisin ya ben de oyle zamanlarda twdirgin olurum herhangi biri rahatsiz olur sikayet eder falan diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanları çekerken genelde yüzlerine bakıyorum ya da izin istiyorum. İstemiyorsa tepki veriyor zaten ve çekmiyorum o zaman. Kaçak çekim yapamıyorum.

      Sil
  4. Renkli olan ne güzelmiş, pandemiden beri metro kullanmadım.Ne rahat ulaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorunluysam biniyorum. Çoğu yere yürüyerek gidiyorum İzmir'de. Ama İstanbul'da araba parkı sıkıntı olur diye toplu ulaşım kullandık genelde.

      Sil
  5. Renkli metro gerçekten çok güzel.. İkinci siyah&beyaz da harika görünüyor. Panning dedikleri, kaydırma tekniği bu mu oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayın bu pan tekniği değil. Mümkün olduğunca hareketsiz durup çekmeye çalıştım. Trenin hızı bu etkiyi yaratıyor. Pan tekniğinde; sizin önünüzden geçen bir aracı (bisiklet, araba, kaykaylı biri) siz takip ederek çekiyorsunuz. Basitçe anlatmaya çalışırsam; aracı sol ya da sağdan gelirken takibe başlıyorsunuz henüz ortaya gelmeyden netliyorsunuz ama deklanşörden elinizi çekmiyorsunuz. Tam ortaya gelince çekimi yapıyorsunuz ama hala eliniz deklanşörde. Araç biraz daha ilerledikten sonra elinizi çekiyorsunuz. Bu arada sağ-sol gidişinde mümkün olduğunca düz olmalısınız. Zaten tripot öneriliyor açı bozulmasın diye.

      Sil
  6. İnsanların olduğu sokak kareleri çok güzel oluyor. İşte bu alanda iyi olmak isterdim ama müthiş kasılıyorum.

    YanıtlaSil
  7. dördüncü levent galiba o durak :) yurtdışında çekersin inşallah metrolarda, çok keyifli orlarda :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder