İstanbul hanları

Yıldız Han (aynadan yansıma)

İstanbul'a gittiğimizde hava hep kapalı olunca spontan olarak hanları gezme fikrini ortaya attım. Deniz evde kalıp test çözeceğim dedi. Devrim'de arkadaşları ile bulşacaktı. "Hadi öncesinde benimle birkaç hanna gir çık" deyip sürükledim. Biraz kısa bir tur oldu vakitsizlikten ama tadı damağımda kaldı diyebilirim. Bir sonraki gidişe bir tam gün ayrılmalı kesinlikle.

Sadece 3 hana girip çıktık. Bir tanesinde tripod kurdum. Tripodla çekimler biraz daha vakit alıyor, koca kişisi sıkılıyor. Hatta Büyük Yeni Han'ı gezerken bir fotoğrafçı grubuna da denk geldik.


Büyük Yeni Han


Büyük Yeni Han 



Valide Han'ın içinden çekim.



Valide Han

Burası pek kasfetliydi. Pek iş yeri yoktu. Ama bir anda karşımıza müthiş bir kafe çıktı. Bu karanlık in cin top oynayan yerde kafe? olduk resmen. Kafenin balkonundan çekim aşağıdaki iki fotoğrafı.



 

Yorumlar

  1. Bursali biri olarak hanlara aşığım. Cok ılginç gelir bana bir zamanlar buralarda insanlarim konaklamış olmasi...
    Baharda Bursaya gelirseniz hanlari gezelim koca kisin otursun bir yerde belkesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa bu gidişte gönlümden geçti. Azıcık da dile getirdim ya yanaşmadı benimkiler. Dur baharda biraz daha bastırayım:))) Olursa öyle bir durum iletişime geçerim.

      Sil
  2. O hanlarin havası çok başka. Eminönü tarafına geçtiğimde yolu uzatır uğrardım oralara. Siyah beyaz başta olmak üzere hepsini de sevdim fotoğrafların:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben d severim ama bu kadar ayrıntılı gezmemiştim. Çalıştığım zamanlar vakit az oluyordu. Şimdi gezme odaklı çok daha keyifli oluyor.

      Sil
  3. Çok işlek yerler değil sanırım ve fotoğraf için harika görünüyorlar:) Listeme aldım her ikisini de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çevresi oldukça işlek. Mahmutpaşa taraflarında bu hanlar. İçlerinde dükkanlar var. Valide Han'da çok az dükkan var. Ama hepsinin de alt katları daha bir kalabalıktı. Ben netten baktım daha da han var aslında. Onları da görmeyi planlıyorum.

      Sil
  4. beyoğlundaki hanları çok severiiim, bunlar karşı taraftakiler, biliyorum galiba bunların hepsini de kafe nin adı ne acaba :) onu hatırlamadım da .)

    YanıtlaSil
  5. Hala tarihi yerlerin kalmış olması iyi buraları da satmasalar 🙈. Şimdiden mutlu bir yıl dilerim canım 💞😍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder