Balat sokaklarından birkaç kare

İstanbul gezilir de Balat atlanır mı? Ada'nın evinin konumu eski İstanbul'u gezmek için çok uygun. Herhangi bir araca binmeye gerek kalmadan tabana kuvvet (ki gezmenin en doğru ve keyifli halidir bence) dolaşabiliyorsunuz. Ekim ayındaki gidişimizde Anadolu yakasına geçecektik. Güzergahımızı da Balat-Fener olarak belirledik. Şu yukarıdaki Fener Rum Erkek Lisesi merak ettiğim yapılardan biriydi. Cidden görkemli bir yapıymış. Keşke içini görme şansım da olsaydı diyorum. Yukarıdaki kare geniş açı (10mm) ile çekildiği için böyle bozulmalar var. Ama yapının tamamını aynı kareye almak da başka türlü mümkün değil. 


Bu pisicik de bir kafenin önündeki koltuğa yatmış keyif yapıyordu. Renklerin uyumu muhteşem.


Fener taraflarında bir camii. Önünden geçerken içeride bir amcanın güvercinlere yem verdiğini gördüm. Çekinerek girdim bahçeye. Hatunların girişi pek hoş karşılanmaz ya bir de elimde fotoğraf makinası. Önce uzaktan çektim ama göründüm yani istemese bırakacağım. Yaklaştım sohbet ettik falan sonra.



Olay bu noktaya kadar yaklaştı.)))


Bu binayı çekmeyeni dövüyorlarmış...


Bu da günün bir başka süprizi oldu. Dikkatli bakınca ağzındaki cevizi göreceksiniz. O cevizle uçup tele kondu sonra. Ah tele olacaktı dedirten durumlardan....
 
Şevkat Yerinder dizisinin çekildiği yerlermiş. Ben seyretmedim ya buradan geçince Devrim tanıdı emin olmak için sordu. Ada çok severdi o diziyi. Konumunu attık buranın. İstanbullu oldu ya biz ondan güzel dolandık.


Bu merdivenlerde de fotoğraf çektirmeyeni dövüyorlarmış:))) Acayip bir kalabalık, herkes bir köşe bulmuş fotoğraf çektiriyor. İnstagramın popüler alanlarındanmış sanırım.

Yorumlar

  1. Bu mevsim için çok da kalabalık görünmüyor ve gayet güzel böyle olması:) Burası benim dolaşmaktan en keyif aldığım semtlerden.. Lisede eğitim devam ettiği için içeri almıyorlar galiba. Bozulmalar çok dikkat çekmiyor ve fotoğraflar harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar ekim ayına ait görüntüler. Fena değildi. Okulların açık olduğundan belki.

      Sil
  2. balaat, evet en sevdiğim semtlerden benim de ve en sık gittiğim, o kırmızı okul boğazdan da gözüküyor uzaktan, dövüyolarmış dediğin sokak da evet aynen öyle maraşlı dizisinde de vardı, hemen orda sağda eskiden bir blogçu arkadaşımız oturuyordu, fotoyu çekerken durduğun yerin sağında, kedili ev arkadaşımız, diğer çektiğin yerler de ivit popüler yerler, ne bereketli gezi olmuş maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sık gidilip sokaklarında yürümek lazım. Cep telefonu ile çekim olayı almış başını gitmiş. Millet belli yerlerde resmen sıraya giriyor. Bazen yeri kapan bırakmıyor:)))

      Sil
  3. Balat çok renkli ve güzel bir semt...

    YanıtlaSil
  4. Görmelisin. Yürüyerek eski şehri dolaşmalısın hatta. Çok renkli keyifli yerleri var.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel gezmişsiniz. Bence de en güzeli yürüyerek gezmek ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder