Yağmurlu havada Gölyazı

İstanbul yolunda gitmeyi planladığımız güzergahlardan biri Gölyazı idi. Çok uzun zamandır istediğim bu yerde malesef layıkıyla dolaşamadım. Buraya giderken yağmur başladı. Umarım orada yağmaz dedim ya yağdı. Hatt abir ara öyle kapadı ki hava, gök gürlemeleri falan. Fotoğraf makinası yağmurluğun içinde yarımadanın etrafını turladım.


Bizim gittiğimizde hem hava yağışlı hem de hafta içiydi. Yine de epey gelen giden vardı. Zaten afta sonu sahile kadar araç girişine izin verilmiyormuş. Epey kalabalık olduğu kesin.

Yarımadanın tarihi M.Ö. 6. yüzyılada kadar uzanıyormuş. Apollon Krallığının başkentiymiş burası. Ama pek kazı çalışması yapılmamış bölgede. 

Uluabat Gölü üzerindeki Gölyazı'nın etrafını dolaşmak çok kısa sürüyor. Dediğim gibi ben yağmur altında katettim o deniz kıyısı yolu çabut bitince şaşırdım. Malesef ara sokaklara dalamadım. İçerilerde, antik su kemeri, kilise, mezar yapıları ve eski evler varmış. Eh artık yolumuz İstanbul'a sık sık düşer bir başka zaman gezeriz diye düşünüyorum.

 

 

Bu kazlara merkeze yakın bir yerde denk geldim. Çekeyim dedim üstüme pek sinirli geldiler. Hatta şu önde kafasını yamultmuş olan epey bir bağırdı bana:))))


 

Gölyazı tabelalarını takip ederken karşımıza Eskikaraağaç tabelası çıktı. Hadi dedik girdik. Burası Türkiye'nin ilk ve tek, Avrupa'nın ise 11. leylek köyüymüş. Mevsim itibari ile leylek görmedik. Yağmur yüzünden çekim de yapamadık. (şemsiyemiz yoktu. Makinaya poşet geçirsemde yağış şiddetli olunca çıkartamadım) Orada gözetleme kulesine denk geldik. Tepesinden bakınca gölün üstünde süzülen kuş sürülerini gördük. Çok keyifliydi.

Her iki yeri de mutlaka bir kez daha gezmeli.




 

Yorumlar

  1. Her iki yer ve birde Misi Köyü çok merak edip henüz gidemediğim yerler:( Aslında çok da yakın ama bazen insan tembelleşiyor:) Leylek Köyü için zaman sanırım haziran ayıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misi Köyü'nü bilmiyorum. Aklımda bulunsun. Görülecek ne çok yer aslında.

      Sil
  2. Oraya hiç gitmedim. Yağmur kötü denk gelmiş. Kazlar ne hoşmuş. Hava kapalı olsa da fotoğraflar güzel çıkmış. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet çekim yapacaksan yağmur kötü. Ekipmanı korumak mesele oluyor.

      Sil
  3. göl kenarı çok güzelmiş yağmurlu hava olsa bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle güzel bir yer. tekrar tekrar gidilebilir buraya.

      Sil
  4. merak ettiğim ve birtürlü kısmet olmayan yerlerden biri Gölyazı birgün görebilmeyi ümit ediyorum resimler yağmura rağmen süper bence kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fotoğrafları merak uyandıracak kadar güzel. Umarım kası zamanda görürsünüz.

      Sil
  5. Saldıran kazlara çok güldüm :))
    Gölyazı'ya gidenlerin kaderi yağmura yakalanmak galiba. Bir kez gittim oraya en acemi zamanlarımdı ve hava kapalıydı. Yağmur az yağdı ve günbatımını bekledik. Beklediğimize değdi. Parçalı bulutlu muhteşem bir günbatımı yakaladık.
    Bir kez daha gidilecek yerlerden, benim de aklım orada kaldı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tırstım valla. netlik kaçmış ondan. Yani abartısız üzerime yüüdüler toplu halde.))) Günbatımı da gündoğumu da güzlimş burada. Çok hoş karelere denk gelmiştim nette. Bakalım başka zamana artık.

      Sil
  6. gölyazı, leylek köyü, not aldım saaol :)

    YanıtlaSil
  7. Bize çok yakın olmasına rağmen bir türlü gitmek nasip olması Saadet. İnşallah gelecek bahara diyorum artık.
    Keşke yağmurlu olmasaymış da sen daha çok keyfine varabilseymişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok zırlamamalıyım. Şanslıyım ben. Geziyorum, görüyorum. Tek fotoğraf çekme noktasında sıkıntı oldu.

      Sil
  8. Gölyazı güzeldir. Bursa`da uzun yıllar yaşadığım için iyi bilirim. Tek sıkıntısı biraz bakımsız kalması, hatta ne zaman gitsem çöp gördükçe içim sızlar... Birkaç sene oldu gitmeyeli, şu anki durumunu bilmiyorum. Misi Köyü`nü yorumlarda yazmışlar. Orası da güzeldir. Büyük değil zaten hiçbiri, uğrayıp biraz bakınıp çay/kahve içmelik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de rahat gezemedik. Yağmur cidden fena bastırdı. Misi köyü'nü bir başka sefere diyorum artık. Evet orayı bilmiyormuşum. Hoş yağmur engeli vardı ama ara ara gidip geliriz İstanbul'a artık

      Sil

Yorum Gönder