Mustafakemalpaşa Şelalesi_Suuçtu

Ada için İstanbul yolları tepince benim zorumla birkaç yere de girilip çıkılıyor. Mustafakemalpaşa Şelalesi (Suuçtu) bunlardan biri değil ama. İlk kez 2018 yılında yine kasım ayında fotoğrafçı arkadaşlarla gitmiştik. Bayılmıştık buralara. O zaman çevredeki 2 şelaleyi daha görmüştük ama bu kez tüm günü ayırmadığımızdan tekiyle yetindik.

Yukarıdaki ve aşağıdaki fotoğraflar ilk İstanbul dönüşünden. Sis ve bastıran sağanak yüzünden gezememiştik. Aslında çok hoş kareler çıktı o günden. Tek sıkıntı işte fazla gezememek oldu. Ekipmanları da korumamız gerekiyordu.



Geçen hafta bu kez gidişte uğradık şelaleye. Pazar günü ve vardığımızda öğle saatleri olunca inanılmaz bir kalabalıkla karşılaştık. Çekim yapmak için sıraya bile giremezsiniz o derece. Hatta oradan dönerken akın akın gelenler vardı.

Şelalenin olduğu yer bir park. Oturup piknik yapılacak yerler  var. Bizim yanımızda nevale ve termosla çay vardı. Ama orada çay alınabilen bir yer de var. Önce karnımızı doyurup sonra çekim yaptık. Oldukça güneşli havada, yere düşmüş yapraklarla tam bir sonbahar keyfi oldu bu kez.





 

Sırtta çanta, tripot. Ağır işçiyim ben...

Yorumlar

  1. 4,5,6. fotoğraflar harika çıkmış. Bakmaya doyamıyor insan. :) İlk fotoğraf sanki hayalet var gibi çıkmış. :)) Sonbahar manzaralarına hep bayılırım. Oraya gitmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1, 4 ve 5. fotoğraflar uzun pozlama. Pozlama sırasında kişi hareket edince hayalet gibi görünüyor. Ben seviyorum bu tür uzun pozlamaları. Özellikle şehir kalabalığında çok keyifli sonuçlar ortaya çıkıyor. Evet bu tarz yerlere gidilmeli. keşke imkan olsa her sonbahar bir rotaya gidebilsek.

      Sil
  2. sağanak kötü olmuş ama harika fotolar çekmişsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekim olacaksa sağanak cidden kötü bir şans. Hele de bu tarz sonbahar rotasında. Yapraklar hiç istenen etkiyi vermiyor. Çamurlaşıyor o güzelim yapraklar.

      Sil
  3. Ay bayildim sahanw fotoğraflar cekmissin

    YanıtlaSil
  4. 2,4 ve 5nci fotoğrafları çok beğendim, ellerinize sağlık:) Tripod taşımaya bir türlü alışamadım.. Aldım evde yatıyor aylardır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tripod bazen şart. Ben de kullansam bile hala zor geliyor. Bir kere taşımak zul. Benimki öyle hafif bir model de değil. Ama uzun pozlamada bunsuz olmuyor. Bazen de net çekim için gerekli. Bence bir yerlerden başla kullanmaya

      Sil
    2. Haftaya inşallah İstanbul'da Sancarlar Camii diye bir yere gideceğim ve yanıma almakta kararlıyım:)

      Sil
  5. Hepsi tablo gibi:) Keyfini çıkarın gezmenin, fotoğraf çekmenin...

    YanıtlaSil
  6. ah ne güzel bir yermiş, saol :) istanbula gidiyor musunuz sık sık ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. 2 kez gittik. İlki zaten ev tutma, badana, eşya ayarlama falandı. Yine de azimle gezdik:))) Geçen de hem Deniz'in ara tatilini bahane ettik hem de çamaşır makinasını almamıştık. Bir iki ufak tadelatını yaptık daha çok gezme gibi oldu. Sık gitmek iyi olur ya zor. Yol uzun, mazot pahalı.

      Sil
  7. Renkler muhteşem, Suuctu'ya gitmis olabilirim. Oralarda kucuk ama uzun bir tünel var mıydı. Bir de balık çiftliği?
    Fotoğraflara doya doya bakamadım PC den de bakacagim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tünel hiç bilmiyorum. Duymadım da. Belki de biz bilmiyoruzdur. Tam bu alanda balkı çiftliği de yok. Buraya varmadan parkımsı, yemek yenen bir yer var ama orada da sanki balık çiftliği yazmıyordu.

      Sil

Yorum Gönder