İstanbul, Kiliseler




 Ben İstanbul fotoğraflarımı paymlaşmayı bitiremeden bir kez daha gittik. Ada'nın birkaç ihtiyacı daha vardı. Hem de okulların ara tatilinden yararlanalım dedik geçtiğim haftayı İstanbul'da geçirdik. En işlenecek bol bol fotoğrafla döndüm geri bakalım.

St. Antuan Katolik Kilisesi geçen gezimizde gittiğimiz yerlerden biri. Bu kez de uğradım. Geçen sefger iç mekan fotoğraflarında titretmişim, yeniden denemeler yaptım. Tripot kullanmayınca ve düşük ışık olunca iş epey zorlaşıyor.

Galata civarında, 1230’da rahipler,Assisili Aziz Fransia adına inşa etmiş. Ama 3 yangın geçirince 1724 tarihinde yeni yerinde inşa edilmiş. Neten okuduğuma göre şimdiki halini 1912 tarihinde almış. Oldukça byük ve görkemli bir yapı. 

Sveti Stefan Kilisesi (Bulgar Kilisesi)


Balat'taki gerçekten çok güzel yapılardan biri bu kilise. Sahil tarafındaki kilise, 2018'de bir restorasyon geçirmiş. Bu yapıda 500 ton demir kullanılmış. İlk yapılan ahşap kilise yanında Haliç'in zemini betonermeye uygun olmadığı için demirden yapılmış. Kilisenin demir parçaları Viyana'da döküldükten sonra gemilerle İstanbul'a getirilmiş.  

İstanbul'da kilise çok. Gittikçe gezmeyi planlıyoruz.



Yorumlar

  1. Balat-Fener hattı başlı başına gezilecek ve fotoğraflanacak alan dolu. Tabi bu aralar tıka basa doludur ama erken saatlerde keyifli olacaktır:) Bol bol İstanbul gezi ve fotoğrafları okuyacak gibiyiz önümüzdeki dönemlerde:)

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraflar şahane olmuş. Antuan'daki çam ağacı da çok ilgi çekici. Yeni yıla az kaldığını hatırlattı bana. :)

    YanıtlaSil
  3. Fener balat civarına bir gün ayırmanız lazım. İçleri çok muhteşem kiliseler var.Gezipta hayran kalmamak mümkün değil. İstanbul kiliseleri çok fazla. Hatta ilçemiz Kartal'da da 16. yüzyıldan kalma Ermeni surp nisan kilisesi vardır.Bizim sokak kilisenin yukarısı diye tarif edilirdi ben çocukken. Fakat hiç içine girmek kısmet olmadı. Kapıları hep kapalı, yüksek duvarlarından içerisi asla görünmezdi.
    İstanbul'da turist olmak şahane.

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflar ilginç görünüyor. Kiliselere pek gitmem ama mimari olarak değişik.

    YanıtlaSil
  5. antuan da yılbaşı ayinine katılmıştım bikaç yıl önce :)

    YanıtlaSil
  6. Her hafta giderdim St. Antuan a mum yakmaya ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder