Ağaç Ev Sohbetleri 118

 

Ağaç Ev Sohbetleri'nin 118. haftasının konusu Gülten Çapkın'dan gelmiş bu hafta. 

"Unutkanlıktan şikayetçi misiniz? Şikayetçiyseniz nasıl başa çıkıyorsunuz? Unutkanlığı önlemek mümkün mü? Unutkanlıkla ilgili ilginç bir anınız var mı?"

. Evde genelde unutkan biri olarak bilinirim. Yani bir olayın tarihi, bir konunu hangi kitapta geçtiği, bir soruyu yeniden sorma gibi ufak tefek unutkanlıklarım vardır. Belki de evin erkeklerinin hafızası fazla iyi ondan göze batıyorum. Oğlanlar genelde okuduklarını unutmazlar, dinlediklerini de. Devrim'de iyidir bu konuda. En basitinden bizim tanıştığımız günün tarihini o hatırlıyordu ben hiç kaydetmemişim. Ki ormantiktir kendisi. Ama hafıza.. 

Eskileri de çok hatırlamam ben. Geçenlerde arabada çevirmeli kolla açılan araba camlarından bahsediyoruz, Deniz 'bizim eski arabada öyleydi' dedi. Ben de 'sen nereden hatırlayacaksın' dedim. (Ki ben nasıldı hiç anımsamıyorum. Gereksiz bilgi sonuçta.) 5 yaşında falandı yani bahsettiği tarih. O yaşlarda hiç bir anım yok benim.

Hal böyleyken bu  durumdan hiç şikayetçi değilim. Günlük hayatımda sıkıntı yaratmıyor çünkü. Unutmuşsam bakarım, kontrol ederim, sorarım. Ama alzheimer hastalığından da fena halde korkuyorum. Yakın çevremde kimsede olmasa da umarım bu hastalığa yakalanmam diye ara ara düşünürüm.

(Unutmuş olabilirim) Ve unutkanlıkla ilgili göze batan bir anım da yok. 

Yorumlar

  1. yani benimde hafızam çok iyi değildir, ama unutkanlıkla ilgili bir anım yok.

    YanıtlaSil
  2. Ben erkeklerin daha unutkan olduğunu düşünüyordum. Eşim unutkanlıktan çok dert yanar ama benimle mukayese ederseniz zehir gibi:) Alzheimer çok kötü bir hastalık. Eşimin ailesinde var ve bu yüzden kendisi çok huzursuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum belki de üçü de matematikçi ondandır.

      Sil
  3. benim de tüm arkadaşlarım hatırlayamadıkları şeyler için beni arar sevim ya sen bilirsin şu zamanda şöyle bi şey olmuştu diye detayını sorarlar :) hatta bankada çalışırken iç sirkülerlerin tarihine kadar bilirdim mesaj atar sorarlardı :)
    inanın korkunç bir şey bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne güzel. Senin hafıza da çok iyi o zaman. Sen korkunç demişsin ama faydası da oluyordur sanırım. Rakamlarla çalışanların mı hafızası daha iyi oluyor acaba?

      Sil
    2. Yok yok ben hep böyleyim inan cok zor

      Sil
  4. ben de çoğu şeyi unuturum oğlum hatırlatır bana :-)))

    YanıtlaSil
  5. ormantik güzel bişey mi, yani romantiğin tersi mi oluyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım. Kaba saba işte. Klasik erkek modunda biri. Hiç incelikleri yoktur. Ben ormantik diyorum kendisine:)))

      Sil
  6. Yani şimdi bu kadar unutkanım dedikten sonra kesin bir dille anım yok demek ters geldi. Anılar konusunda aslında biraz rahatsızım. Neden pek anım yok, neden unuttum çoğunu?

    YanıtlaSil
  7. Ben hasimoto yüzünden çok unutkanım. Not alıyorum herşeyi anında almazsam unuturum 🤷

    YanıtlaSil

Yorum Gönder