Ağaç Ev Sohbetleri 113


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin 113. haftasının konusu deeptone'dan gelmiş.

"Kitapçılara, sahaflara ne sıklıkla gidersiniz?"

Aslında gezmeyi en çok sevdiğim yerlerden de olsa öyle sırf kitapçıya gideyim diye yola çıktığım pek olmaz. Uzun zamandır kitaplarımı netten alıyorum. Ama yolumun üstünde kitapçı ya da kitap sergisi görürsem de bakmadan geçemem. Hele sokak sergileri daha bir çekicidir benim için. Mesela geçen hafta İstanbul ziyaretinde iki arada Beyazıt sahaflara girdik. Hoş eski havası kalmamış artık ağırlıklı olarak ders kitapları satıyorlar. Üniversitede okurken sık sık ziyaret ederdim orayı. 

Sahafları ayrı bir severim. Garip bir kitap kokusu vardır oralarda, severim ben o kokuyu. Ama artık eskisi gibi kalmadı. İkinci el kitap olayına da karşı olmadığımdan genelde alışverişlerimi de oralardan yaparım. Sonuçta ben okuyup  bitirdiğimde de kitap ikinci el oluyor neden başkasının okuduğunu almayayım ki...

Nadir Kitap var netten satış yapan. Bir çok kez oradan alışveriş yaptım ikinci el hep memnun kaldım.

Son yıllarda ise daha çok kütüphaneye takılıyorum.  Her şey gibi kitaplar da bazen o kadar pahalı olabiliyor ki. Kütüphane epey işime geliyor bu anlamda.

Yorumlar

  1. Üniversitede hep kütüphaneye giderdim, çok da büyük bir yerdi, en alt kat romanlar katıydı. Ondan sonra hiç gitmedim.

    YanıtlaSil
  2. insanın evinin yakınında bir kütüphane olması ne büyük bir şans :)

    YanıtlaSil
  3. Kütüphanelerden zamanında çok kitap almışlığım var. Aktif okuyucu olsam yine uğrardım diye düşünüyorum. Nette kitap satışı icat edildiğinden beri okuyucuların büyük bir bölümü kitapçılardan elini ayağını çekmiş olmalı.
    Uzun yıllar önce elimde Orhan Pamuk'un Kara Kitap'ı varken Beyazıt'taki sahaflara uğramıştım. Kitapta adı geçen kitapçıyı orada görünce nasıl sevindirik olmuştum anlatamam. :)

    YanıtlaSil
  4. Üniversite yıllarından beri kütüphanenin kapısından girmedim. Ne yazık ki öyle bir alışkanlığım hiç olmadı. Hali hazırda en fazla rağbet gören internetten satış sanırım:)

    YanıtlaSil
  5. Bizim ilce belediyesinin kütüphanesi dw bize yakin ben de cok giderim. Bir de ben e kitaba geçtim artik 1 yil boyinca max 5 basili kitap alacağım çünkü cidden yer yok. E kitaplar ciddi ucuz olabiliyor memnunum şimdilik

    YanıtlaSil
  6. İstanbuldayken çok giderdim. Bizim burada da kütüphane arada ücretsiz veya çok çok az bir paraya kitaplar koyuyor hep uğrayıp bakıyorum. Arada iyi av yaptığım da oluyor 🙂

    YanıtlaSil

Yorum Gönder